Ανατροπή δεδομένων – Δεν ανοίγουν Δημοτικά-Νηπιαγωγεία τον Μάιο

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε πως μετά την τηλεδιάσκεψη με τον υπουργό Παιδείας, διαφάνηκε πως δεν θα επιστρέψουν στα σχολεία εντός του μήνα τα παιδιά των Δημοτικών, ενώ αν υπάρξει στο επόμενο στάδιο πρόθεση να επιστρέψουν μαθητές στο σχολείο, θα γίνει τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου και για τα παιδιά μεγαλύτερων τάξεων.

Ο υπουργός Παιδείας, στην τηλεδιάσκεψη με τους δασκάλους, εξήγησε πως είναι δύσκολο να μοιραστούν σε τμήματα οι τάξεις των παιδιών, κυρίως για την ψυχολογική συνέπεια που θα έχει για τα παιδιά, ενώ επίσης δεν μπορούν να μετακινηθούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες ή κτίρια, για τον ίδιο λόγο. Συνεπώς, όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, η επιστροφή δεν τοποθετείται ούτε στη δεύτερη φάση χαλάρωσης των μέτρων.


Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ τόνισε πως είναι δύσκολη η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, ειδικά των μικρότερων τάξεων, όπως είναι η Α, Β, Γ’ Δημοτικού, καθώς και των μαθητών των νηπιαγωγείων και της ειδικής εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε ο κ. Φυλακτού, το Υπουργείο Παιδείας έχει στείλει και εγκύκλιο προς τις διευθύνσεις των σχολείων, να ειδοποιήσουν τους γονείς για παραλαβή των βιβλίων των παιδιών, σημειώνοντας πως αυτό ενισχύει την άποψη ότι δεν θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία.

Ενισχύεται η εξ αποστάσεως διδασκαλία

Για αυτό το λόγο, ενισχύεται η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ώστε να συνεχιστεί κανονικά η χρονιά, ενώ από σήμερα τέθηκε σε ισχύ η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, για τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού.

Ο Φίλιος Φυλακτού σημείωσε πως έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την ενίσχυση της σύγχρονης εκπαίδευσης εξ αποστάσεως, για τους μαθητές των Ε’ και Στ’ Δημοτικού, ενώ έχει ενισχυθεί και η ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις άλλες τάξεις των δημοτικών.

Ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά πως είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να εξασφαλίσει τον απαραίτητο εξοπλισμό σε 2,000 και πλέον μαθητές, που μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Πηγή: Reporter