Βαθμολογίες Παγκυπρίων Εξετάσεων 2018

Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των Παγκυπρίων Εξετάσεων 2018.

Δείτε τις ΕΔΩ!


Δείτε επίσης τους Μέσους Όρους όλων των μαθημάτων!

Οι υποψήφιοι που παρακάθισαν στις φετινές παγκύπριες εξετάσεις διεκδικούν περισσότερες θέσεις στα ΑΑΕΙ Κύπρου σε σχέση με πέρσι. Αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις υπέβαλαν 7.700 υποψήφιοι από τους οποίους οι 1.991 παρακάθισαν μόνο για σκοπούς απόλυσης από τα λύκεια/τεχνικές, ενώ οι 5.709 διεκδικούν και πρόσβαση σε ΑΑΕΙ της Κύπρου και της Ελλάδας.

Οι θέσεις που διεκδικούν στα ΑΕΙ της Κύπρου (Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ), ανέρχονται στις 1.751. Στο ΤΕΠΑΚ θα δοθούν τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 514 θέσεις (πέρσι ήταν 499), λόγω της προσφοράς του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών στις Καλές Τέχνες του Τμήματος Καλών Τεχνών, ενώ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου θα δοθούν 1.237 θέσεις, σε σχέση με 1.220 που δόθηκαν πέρσι.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της Ελλάδας, οι υποψήφιοι που θα τις διεκδικήσουν θα πρέπει να υποβάλουν, όπως κάνουν κάθε χρόνο, ξεχωριστή δήλωση/μηχανογραφικό δελτίο. Όπως αναφέρθηκε στον «Π», περί τα μέσα Ιουλίου θα λειτουργήσουν κέντρα συγκέντρωσης αιτήσεων σε όλες τις επαρχίες, στα οποία οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους.

Πηγή: Πολίτης