Διαδήλωση ΠΣΕΜ: Μικροεντάσεις και ρίψη αντικειμένων (VIDEO)

Εμπόλεμη η κατάσταση έξω από τη Βουλή, όπου οι μαθητές διαδηλώνουν, εναντιωνόμενοι στην ψήφιση των νέων κανονισμών για τη λειτουργία των δημοσίων σχολείων Μέσης Παιδείας.

Παρά τις εκκλήσεις της ηγεσίας της ΠΣΕΜ, οι μαθητές πετούν προς τους Αστυνομικούς και τους λειτουργούς των μέσων ενημέρωσης, πέτρες, ξύλα, μπουκάλια με νερά, σάντουιτς και ό,τι έχουν στα χέρια τους και μπορούν το πετάξουν.


Πέταξαν επίσης φωτοβολίδες. Ένας φωτογράφος τραυματίστηκε ελαφρά στον αγκώνα, ενώ ακούστηκαν και φραστικές επιθέσεις από κάποιους μαθητές εναντίον αστυνομικών, που έχουν παραταχθεί.

Μεταξύ άλλων, φωνάζουν συνθήματα, όπως “δεν θα περάσει, όχι άλλες εξετάσεις, όχι άλλα πειράματα με την παιδεία, όχι σχολείο για τους λίγους και εκλεκτούς”.

Έχουν φέρει επίσης ξύλινους σταυρούς, από αυτούς που τοποθετούνται στους τάφους στα νεκροταφεία, όπου ανέγραψαν δημόσιο σχολείο.

Υπ. Παιδείας: Όχι στη βία προκειμένου να περάσει κάποιος την άποψή του

Οι αποφάσεις λαμβάνονται στη βάση δημοκρατικών διαδικασιών και δεν πρέπει με πέτρες ή με οποιαδήποτε άλλη μορφή βίας να προσπαθεί ο οποιοσδήποτε να περάσει την άποψή του, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής, κληθείς να σχολιάσει τα επεισόδια στην εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών έξω από τη Βουλή.

Ερωτηθείς για το θέμα στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Υπουργείο, ο κ. Καδής είπε ότι το Υπουργείο στηρίζει τις πρόνοιες των κανονισμών που κατατίθενται προς ψήφιση, στη βάση επιστημονικής τεκμηρίωσης.

Πηγή: Φιλελεύθερος