Εκ δια μέτρου αντίθετες οι αντιδράσεις των οργανωμένων γονέων Δημοτικής και Μέσης

Διαφωνούν οι οργανωμένοι γονείς δημοτικής εκπαίδευσης, όσον αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές, αφού θεωρούν πως θα δημιουργήσει προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, Σωτήρης Χριστοφή, ανέφερε πως το θέμα της χρήσης μάσκας στα σχολεία θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη Δημοτική Εκπαίδευση.


«Πρόκειται για πολύ μικρά παιδιά και δεν είναι εφικτό να φορούν για 4-5 ώρες την ημέρα τη μάσκα, εντός του σχολικού χώρου. Ήταν ένα από τα αιτήματά μας, όπως εξαιρεθούν τα παιδιά της Δημοτικής εκπαίδευσης, από αυτό το μέτρο. Φαίνεται ότι έχουν πάρει διαφορετική απόφαση, θα δούμε και εμείς πως θα ενεργήσουμε. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί έντονα».

Όσον αφορά στην επιστροφή όλων των παιδιών, με φυσική παρουσία στα σχολεία, ο κ. Χριστοφή σημείωσε πως είναι ικανοποιημένοι με αυτό το μέτρο, αφού η στάση τους ήταν ξεκάθαρη, από την πρώτη στιγμή που έλαβαν ενημέρωση από τον υπουργό Παιδείας.

«Τα παιδιά πρέπει να επιστρέψουν στην τάξη τους. Μπορεί να έγινε μία μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους μήνες, μέσα από την τηλεκπαίδευση, αλλά ήμασταν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα αυτή τη στιγμή, δεδομένου ότι ξεκινά μία νέα χρονιά και μάλιστα μία χρονιά που θα γίνει προσπάθεια να αποκτήσουν όλα όσα είχαν χάσει».

Ικανοποιημένοι με τα μέτρα της Κυβέρνησης οι γονείς Μέσης

Από την άλλη πλευρά, οι γονείς Μέσης Εκπαίδευσης δηλώνουν ικανοποιημένοι με τα μέτρα της Κυβέρνησης, με τον πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπο Διονυσίου να τονίζει πως ήταν μία από τις προτάσεις τους.

«Αναφέραμε στην συνάντηση με τον υπουργό ότι θα προτιμούσαμε, αν ήταν εφικτό και επιτρεπτό από τα επιδημιολογικά δεδομένα, τη φυσική παρουσία των μαθητών στα σχολεία και αν έπρεπε, για την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων, η χρήση μάσκα, είναι απόλυτα σεβαστό, παρόλο που αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει δυσκολία στην χρήση μάσκας, για τόσες ώρες εντός της σχολικής μονάδας».

Σχολιάζοντας τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την περασμένη σχολική χρονιά, ο κ. Διονυσίου ξεκαθάρισε πως «είχαμε αξιολογήσει την τηλεκπαίδευση που ξεκίνησε κατά τον Μάρτιο της περασμένης σχολικής χρονιάς, αλλά και την εκ περιτροπή φοίτηση, που ίσχυε τον Μάιο με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία. Έχουμε παρατηρήσει ότι έχουν δημιουργήσει διάφορα προβλήματα, κάποια ήταν και σοβαρά, όπως η αξιολόγηση του μαθητή και ειδικά των τελειόφοιτων, που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Πηγή: Reporter

%d