Καταδικάζουν οι γονείς τα κρούσματα βίας στα σχολεία

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης καταδικάζει έντονα κάθε πράξη βίας και εκφράζει την ανησυχία της για την τάση έξαρσης τέτοιων περιστατικών.

Σε ανακοίνωση της μετά τα πρόσφατα περιστατικά άσκησης βίας σε σχολεία, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία αναφέρει ότι το Υπουργείο Παιδείας πρέπει άμεσα να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ούτως ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια των μαθητών, αλλά και των εκπαιδευτικών, στη σχολική μονάδα.


«Πρέπει επίσης να προχωρήσει σε ουσιαστικές τομές στην αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών με την απαραίτητη νομοθετική ρύθμιση που θα επιτρέπει την πρόληψη και την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών. Η πρόληψη πρέπει να αρχίσει από την προσχολική ηλικία, να είναι ουσιαστική και να έχει συνέχεια και συνοχή. Δυστυχώς το υπάρχων σύστημα εστιάζεται μόνο στο κυνήγι ακαδημαϊκών προσόντων και δεν ασχολείται με την καλλιέργεια ιδανικών, αρχών και προτύπων», προσθέτει.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι έχει καταθέσει θέσεις και εισηγήσεις για το θέμα της παραβατικότητας στα σχολεία και επιτακτικά ζητά εδώ και χρόνια, όπως τα σχολεία στελεχωθούν με εκπαιδευτικούς ψυχολόγους, αλλά και κοινωνικούς λειτουργούς, οι οποίοι εξ επαγγέλματος θα έχουν το δικαίωμα να επισκέπτονται τα σπίτια και τις οικογένειες των παιδιών που παρουσιάζουν παραβατική ή βίαιη συμπεριφορά.

Εκφράζει, τέλος, τη συμπάθεια της προς τους εκπαιδευτικούς που υπήρξαν τα θύματα τέτοιων απαράδεκτων συμπεριφορών και δηλώνει ότι θα σταθεί δίπλα τους στην προσπάθεια για θέσπιση νομοθεσίας που θα προστατεύει τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ

Αρέσει σε %d bloggers: