Κατακεραυνώνει Υπουργό Παιδείας η ΠΟΕΔ (VIDEO)

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΟΕΔ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η Οργάνωση δεν θα ανεχθεί να καταδικαστεί εκ των προτέρων συνάδελφος στη βάση φημολογιών και ότι ο Υπουργός Παιδείας αποπροσανατολίζει για να καλύψει και να αποποιηθεί τις ευθύνες του Υπουργείου του.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ:

Ο Υπουργός Παιδείας αποπροσανατολίζει για να καλύψει και να αποποιηθεί τις ευθύνες του Υπουργείου του.


Η ΠΟΕΔ σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» καταγγέλλει την προσπάθεια διαπόμπευσης του εκπαιδευτικού ο οποίος βρίσκεται, ήδη, σε διαδικασία πειθαρχικής έρευνας.

Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια αποτελεί προσπάθεια επηρεασμού αυτής κάθε αυτής της αντικειμενικής και αμερόληπτης πειθαρχικής διαδικασίας. Προκύπτει εύλογα το ερώτημα εάν τα προσωπικά δεδομένα όλων των εκπαιδευτικών βρίσκονται ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης ή οποιωνδήποτε άλλων.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διατάξει διοικητική έρευνα και να ξεκαθαρίσει κατά πόσο στους Προσωπικούς Φακέλους των εκπαιδευτικών έχουν πρόσβαση αναρμόδια άτομα ή άτομα που μπορεί να διαρρέουν πληροφορίες. Η Οργάνωση δεν θα ανεχθεί να καταδικαστεί εκ των προτέρων συνάδελφος στη βάση φημολογιών.

Ταυτόχρονα, η ΠΟΕΔ διαψεύδει κατηγορηματικά τις προσβλητικές και απαράδεκτες αναφορές του συγκεκριμένου δημοσιεύματος για προσπάθεια της ηγεσίας της ΠΟΕΔ να επηρεάσει, δήθεν, με οποιοδήποτε τρόπο τη διεξαγωγή της έρευνας. Η Οργάνωση βρίσκεται ήδη σε επικοινωνία με τον νομικό της σύμβουλο και θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπευθύνου για δυσφήμιση της ΠΟΕΔ, του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της.

Η ΠΟΕΔ θεωρεί ότι όλα τα πιο πάνω γίνονται σε μια απέλπιδα προσπάθεια του Υπουργού Παιδείας να αποπροσανατολίσει από την ουσία του σοβαρότατου ζητήματος της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία, να καλύψει και να αποποιηθεί τις σοβαρότατες ευθύνες και παραλείψεις του Υπουργείου Παιδείας.

Μετά τις δημόσιες παραδοχές του ίδιου του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη για σοβαρές ελλείψεις, ασάφειες και κενά στα θέματα Ασφάλειας και Υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία (νομοθεσία και σχολικές εγκαταστάσεις), η ΠΟΕΔ επιμένει και απαιτεί συγκεκριμένες και σαφέστατες οδηγίες προς όλες τις σχολικές μονάδες στα πρώτα ερωτήματα που έθεσε, την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018, με τετρασέλιδη επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας. Σημειώνουμε με λύπη μας ότι ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας με τις δημόσιες τοποθετήσεις του από την πρώτη μέρα του θλιβερού περιστατικού, προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί πανικό και ανασφάλεια σε γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικούς.

Η ΠΟΕΔ έχει συγκαλέσει σήμερα, Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στο οποίο θα εξετάσει όλα τα πιο πάνω ζητήματα και ιδιαίτερα το θέμα της Ασφάλειας και Υγείας στα σχολεία, με σκοπό τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων. Η Γραμματεία ομόφωνα αποφάσισε να ζητήσει από το Δ.Σ. τη σύγκληση Έκτακτων Γενικών Συνελεύσεων όλων των μελών της.

Πηγή: Ant1iwo