Κινούνται νομικά οι εκπαιδευτικοί για τις αποκοπές λόγω απεργειών

Σε αγωγή για το ζήτημα των αποκοπών μισθών, θα προχωρήσουν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, μετά την άρνηση από την κυβέρνηση του αιτήματος των Οργανωμένων Γονέων και των εκπαιδευτικών, για αναπλήρωση των μαθημάτων, που χάθηκαν στην 48ωρη απεργία. Αυτό αναφέρει σε σημερινή παρέμβασή του στο Facebook, o Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, ο οποίος μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι «ζητούμενο είναι η άρση της παρανομίας και η αποτροπή της αυθαιρεσίας του εργοδότη».

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του κ. Χαραλάμπους:


Οι Οργανωμένοι Γονείς ζήτησαν μετά και από συνεννόηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις από τον Υπουργό Παιδείας, να αναπληρωθούν τα μαθήματα που χάθηκαν στην 48ωρη απεργία με άλλες 2 μη εργάσιμες μέρες.

Δυστυχώς ο Υπουργός Παιδείας και η Κυβέρνηση που τάχα κόπτονται για τη μεγιστοποίηση του διδακτικού χρόνου των μαθητών, προτίμησαν την άμεση και σε χρόνο ρεκόρ αποκοπή μισθών των εκπαιδευτικών αντί να αποδεχτούν την πιο πάνω εισήγηση.

Εμφανείς οι λόγοι που επέλεξαν να αγνοήσουν τους Οργανωμένους γονείς. Μετά από την εξέλιξη αυτή, αλλά και τη νομική συμβουλή των νομικών μας συμβούλων, θα προχωρήσουμε ως Εκπαιδευτικές Οργανώσεις σε αγωγή για το θέμα των αποκοπών μισθών.

Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά οι μισθοί δεν είναι το ζητούμενο. Ζητούμενο είναι η άρση της παρανομίας και η αποτροπή της αυθαιρεσίας του εργοδότη, αν αποδειχτεί κάτι τέτοιο στο δικαστήριο. Τα χρήματα αν και εφόσον κερδηθεί η δική, θα αποφασιστεί από τα μέλη μας που θα δοθούν.

Πηγή: Φιλελεύθερος