Κλείνουν προληπτικά μέχρι τη Δευτέρα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία στην Λευκωσία

Ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της πολύωρης συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, ανέφερε πως το Υπουργικό αποφάσισε την αναστολή δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων όλων των βαθμίδων.

Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί ο κατάλογος αυτών των σχολείων, από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.


Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, προέβησαν σε αυτή την απόφαση, ώστε να προλάβουν τη διασπορά και το ενδεχόμενο εξάπλωσης του κορωνοϊού, αφού τα άτομα που ήρθαν σε επαφή με τον 64χρονο γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είναι αρκετά. Τα σχολεία θα παραμένουν κλειστά μέχρι και τη Δευτέρα. Παράλληλα, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως ακυρωθούν όλες οι παρελάσεις που ήταν προγραμματισμένες, λόγω των εθνικών εορτών.

Ο υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως προέβησαν σε αυτή την απόφαση καθαρά για προληπτικούς λόγους και κρίθηκε σκόπιμο η αναστολή της λειτουργίας των σχολείων για αυτές τις τρεις ημέρες. Το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους και για την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Όπως τόνισε ο κ. Προδρόμου, αναλόγως των εξελίξεων, θα επανεξετάσουν τα μέτρα και θα λάβουν αποφάσεις.

«Οι συστάσεις μας προς τους εκπαιδευτικούς είναι να λειτουργούν με ψυχραιμία και να αναφέρουν ύποπτα περιστατικά. Εδώ και ημέρες έχουν δοθεί οδηγίες για καθαριότητα και αυτοπροστασία στα σχολεία».

Εκτός από τις παρελάσεις, απαγορεύτηκε η διεξαγωγή εκδηλώσεων άνω των 75 ατόμων, καθώς επίσης και οι συναυλίες. Εξάλλου, κληθείς να σχολιάσει αν πρέπει να πραγματοποιούνται εκκλησιασμοί, τόνισε εκ νέου πως δεν πρέπει να γίνονται συγκεντρώσεις με αρκετά άτομα. Το μέτρο αυτό θα ισχύει μέχρι και τις 31 Μαρτίου.

Ξεκαθάρισε πως πλέον είναι διάταγμα της Κυβέρνησης και θα αποτελεί ποινικό αδίκημα για όποιον τα παραβαίνει.

Την ίδια ώρα, παραμένουν κλειστά τα τέσσερα οδοφράγματα μέχρι τις 18 Μαρτίου, ενώ όλοι οι αγώνες μέχρι τις 31 Μαρτίου, θα διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

Πηγή: Reporter

%d