Μέχρι τη Δευτέρα 24 Ιουνίου αναμένονται τα αποτελέσματα των Παγκυπρίων

Στην τρίτη εβδομάδα των Παγκύπριων Εξετάσεων μπαίνουμε αισίως σήμερα, με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Αυτά αναμένονται γύρω στις 24 Ιουνίου με στόχο οι βαθμοί να σταλούν στα σχολεία των υποψηφίων ούτως ώστε να ετοιμαστούν τα απολυτήρια τους καθώς η απόλυση από τη Δευτερόβαθμια Εκπαίδευση είναι ένας από τους δύο σκοπούς των Παγκύπριων Εξετάσεων. Προς επίτευξη αυτού του στόχου, οι διορθώσεις και βαθμολογήσεις των εξεταστικών δοκιμίων των μαθημάτων που έχουν μέχρι σήμερα εξεταστεί συνεχίζονται κανονικά με βάση και τις οδηγίες που δόθηκαν σε κάθε μάθημα.


Η εβδομάδα αρχίζει με τη σημερινή εξέταση του μαθήματος της Τεχνολογίας Τεχνικών Σχολών (θεωρητικής κατεύθυνσης) και του μαθήματος των Ρωσικών. Αύριο, εξετάζονται η Βιολογία με τη συμμετοχή 1.818 υποψηφίων και τα Λατινικά. Μαζικό σε συμμετοχή μάθημα αυτή την εβδομάδα έχουμε την ερχόμενη Πέμπτη με 2.543 υποψηφίους να παρακάθονται σε εξέταση του μαθήματος των Οικονομικών (Πολιτικής Οικονομίας).

Συνολικά, δώδεκα μαθήματα εξετάζονται αυτή την εβδομάδα, κατανεμημένα σε όλες τις μέρες, ενώ Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή είναι προγραμματισμένη και η Πρακτική Δοκιμασία για τους υποψηφίους. Οι Παγκύπριες Εξετάσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 13 Ιουνίου με τα μαθήματα των Γαλλικών, των Εικαστικών Εφαρμογών και της Φυσικής-τετράωρο των Τεχνικών Σχολών.

Μέχρι στιγμής τα πιο μαζικά σε συμμετοχή μαθήματα των φετινών Παγκύπριων Εξετάσεων ήταν: τα Νέα Ελληνικά, το μοναδικό υποχρεωτικό για όλους μάθημα με συμμετοχή 7.689 υποψηφίων, τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης με 3.587 υποψηφίους και το οποίο εξετάστηκε την περασμένη Παρασκευή, τα Αγγλικά με 3.057 υποψηφίους, η Φυσική με την οποία άρχισε η περασμένη εβδομάδα και στην οποία παρακάθησαν συνολικά 2.655 υποψήφιοι, καθώς και η Ιστορία με 1.431 υποψηφίους. Επίσης, μαζικό θα είναι και το μάθημα των Μαθηματικών Κοινού Κορμού, το οποίο είναι προγραμματισμένο να εξεταστεί τη Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Αρέσει σε %d bloggers: