Μαζεμένο υλικό για εκπαίδευση εξ αποστάσεως (τηλεκπαίδευση)

Εκπαίδευση εξ αποστάσεως

Σας παρουσιάζουμε συγκεντρωμένο εκπαιδευτικό υλικό για την υλοποίηση της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα Γυμνάσια και τα Λύκεια. Μαθησιακά αντικείμενα, εκπαιδευτικά βίντεο, εκπαιδευτικά λογισμικά, πρακτικές, συμβουλές και οδηγίες.

Ψηφιακό Σχολείο

Χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό μπορεί να αναζητήσουν εκπαιδευτικοί και μαθητές στην ιστοσελίδα του «Ψηφιακού Σχολείου» του υπουργείου Παιδείας. Στην ιστοσελίδα έχουν αναρτηθεί χρήσιμοι σύνδεσμοι για τα αποθετήρια ανοιχτών εκπαιδευτικών πόρων («Φωτόδεντρα»), με εκπαιδευτικό περιεχόμενο, βίντεο και λογισμικά. Το σύνολο των οδηγιών σχετικά με την τηλεκπαίδευση, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα «μένουμε ασφαλείς».


ΙΕΠ: Οδηγίες και υλικό για την ασύγχρονη εκπαίδευση

Χρήσιμα εργαλεία και οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2020-2021 απεστάλη στα σχολεία από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ). Αναφορικά με την ασύγχρονη εκπαίδευση, οι υφιστάμενες ψηφιακές δομές του Υπουργείου, όπως τα Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία (Ε-Books), το Ψηφιακό Εκπαιδευτικό Υλικό (Φωτόδεντρο) και τα Ψηφιακά Διδακτικά Σενάρια (Πλατφόρμα «Αίσωπος») είναι ήδη οργανωμένες ανά βαθμίδα (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑ.Λ.), μάθημα και θεματικές ενότητες και μπορούν να χρησιμοποιηθούν από μαθητές/ριες και εκπαιδευτικούς.

Οι εκπαιδευτικοί μπορούν, επίσης, να δημιουργήσουν ψηφιακές τάξεις (π.χ. e-class ή e-me) για την ασύγχρονη ανταλλαγή εκπαιδευτικού υλικού, ασκήσεων και οδηγιών προγράμματος διδασκαλίας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν όλοι/ες οι μαθητές/ριες και εκπαιδευτικοί κωδικούς Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου.

Υλικό υποστήριξης στα Μαθηματικά Γυμνασίου, Α’ και Β’ τάξεων του Λυκείου

Δείτε εδώ θέματα Μαθηματικών από εξετάσεις Γυμνασίων και Α΄-Β΄Λυκείων (Άλγεβρα-Γεωμετρία-Μαθηματικά Προσανατολισμού) και σε επεξεργάσιμη μορφή (Word)  προκειμένου να τα χρησιμοποιήσετε με επιλογή σαν υλικό στην τηλεκπαίδευση (προσοχή στην διδακτέα ύλη του 2020).

Υλικό υποστήριξης στα Μαθηματικά Ομάδων Προσανατολισμού της Γ΄Λυκείου

Δείτε εδώ διδακτικό υλικό ασύγχρονης εκπαίδευσης (βιντεοδιαλέξεις, Σημειώσεις, Παραδείγματα, Ερωτήσεις θεωρίας και ασκήσεις για επίλυση) από το Ψηφιακά Βοηθήματα, δικά μας ψηφιακά βιβλία, διαγωνίσματα-λύσεις κ.α. για τα Μαθηματικά Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και εκπαιδευτικούς.  Η υποστήριξη αφορά στην τηλεκπαίδευση για όσο χρονικό διάστημα τα σχολεία παραμένουν κλειστα άλλα και μετά.

Υλικό υποστήριξης για τα Φιλολογικά Μαθήματα Γυμνασίου

Ο ιστοχώρος Συνοδοιπορείν παρέχει εκπαιδευτικό υλικό για τα μαθήματα του Γυμνασίου. Δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο

Οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Επαγγελματικά Λύκεια –  ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας εξέδωσε χρήσιμα εργαλεία και οδηγίες για την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Δείτε εδώ τον οδηγό

Webex: Συμβουλές για την υλοποίηση των διαδικτυακών μαθημάτων

Η «παγίδα» του Webex για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς

Τρεις πρακτικές προτάσεις προς εκπαιδευτικούς για πιο ήρεμο τηλεμάθημα

Οδηγίες του υπουργείου Παιδείας για την πλατφόρμα Webex

Οδηγίες και προτάσεις για διδασκαλία με την πλατφόρμα Webex Meetings (Γυμνάσια, Λύκεια) – Της Ευστρατίας Λιακοπούλου, ΣΕΕ Πληροφορικής ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, Νοέμβριος 2020

Πηγή: Alfavita.gr