Ξεχωρίζουν Πανεπιστήμιο Κύπρου και ΤΕΠΑΚ στις προτιμήσεις των εργοδοτών

Σε σχετικά ψηλά επίπεδα βρίσκεται η εμπιστοσύνη των εργοδοτών στα οκτώ πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, σύμφωνα με τη νέα ετήσια έρευνα για τα πανεπιστήμια που πραγματοποίησε η StockWatch μεταξύ 740 επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η μέση βαθμολογία των οκτώ ιδιωτικών και δημόσιων πανεπιστημίων διαμορφώθηκε στο 7,57 από τα 10 έναντι 7,55 στην έρευνα Σεπτεμβρίου 2018.


Η διαφορά προκύπτει από την ενίσχυση της εικόνας των ιδιωτικών κυρίως πανεπιστημίων που συνεχίζουν να κερδίζουν την εμπιστοσύνη των εργοδοτών.

Οι βαθμολογίες προκύπτουν από δύο ερωτήματα, πόσο αξιόπιστο είναι το πανεπιστήμιο και κατά πόσο θα συστηνόταν.

Αναφορικά με τις βαθμολογίες των πανεπιστημίων ξεχωριστά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε 8,70 από τα δέκα σε σχέση με 8,75 στην προηγούμενη έρευνα. Έλαβε 8,70 για την αξιοπιστία του και 8,7 στο ερώτημα εάν θα συστηνόταν.

Στην δεύτερη θέση είναι το άλλο μεγάλο δημόσιο πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, με βαθμολογία 8,15 σε σχέση με 8,05 τον Σεπτέμβριο του 2018.

Τα δύο μεγάλα ιδιωτικά πανεπιστήμια της Κύπρου έλαβαν την ίδια βαθμολογία σε αυτό το κύμα της μέτρησης. Τόσο το Παν. Λευκωσίας όσο και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο έλαβαν βαθμολογία 7,55.

Το τρίτο δημόσιο πανεπιστήμιο, το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, ακολουθεί με βαθμολογία 7,40.

Το Frederick λαμβάνει βαθμολογία 7,20, το βρετανικό UCLAN 7,15 και το Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο λαμβάνει βαθμολογία 6,88.

Η έρευνα ήταν παγκύπρια σε αστικές και αγροτικές περιοχές με άντρες και γυναίκες 18 ετών και άνω. Η μεθοδολογία ήταν τυχαία πολυσταδιακή στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Στο δείγμα περιλαμβάνονται 120 επιχειρήσεις του τομέα κατασκευών, 120 της βιομηχανίας, 250 του λιανικού εμπορίου και 250 των υπηρεσιών.

Η έρευνα έγινε μεταξύ 5 και 21 Σεπτεμβρίου 2019 με τηλεφωνικές συνεντεύξεις από το τηλεφωνικό κέντρο της RAI Consultants.

Πηγή: StockWatch

%d