ΟΕΛΜΕΚ: Κανονικά το δημοψήφισμα στις 22 Φεβρουαρίου

Η ΟΕΛΜΕΚ σας πληροφορεί τα μέλη της ότι το δημοψήφισμα για τις εξετάσεις στο τέλος των τετραμήνων θα διεξαχθεί κανονικά, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί (Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2018, β΄ διάλειμμα).

«Ταυτόχρονα, καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο κάθε ενέργεια που παρακωλύει και παραβιάζει τις συνδικαλιστικές ελευθερίες, οι οποίες άλλωστε είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένες. Δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί αυταρχικές και ετσιθελικές συμπεριφορές από πλευράς εργοδοσίας, που πλήττουν τα συνδικαλιστικά θέσμια και υπονομεύουν το δημοκρατικό δικαίωμα έκφρασης κάθε εργαζόμενου.


Μετά από έντονα διαβήματα της Οργάνωσής μας, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού απέσυρε τις ενστάσεις του, αναφορικά με τον χρόνο διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, καθώς η ΟΕΛΜΕΚ είχε φροντίσει εκ των προτέρων για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Ήδη ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού με δηλώσεις του αναγνώρισε το δικαίωμα της ΟΕΛΜΕΚ να υλοποιεί τις αποφάσεις της, επιλέγοντας το χρονικό πλαίσιο το οποίο η ίδια επιθυμεί».

Πηγή: Paideia-news