Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας ΠΣΕΜ

Παγκύπρια εκδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνει η ΠΣΕΜ έξω από τη Βουλή την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, στις 10 το πρωί, εκφράζοντας την αντίθεσή της στους νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων που θα τεθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ υποστηρίζει ότι οι κανονισμοί αυτοί θα πάρουν χρόνια πίσω το δημόσιο σχολείο, ανατρέποντας τις όποιες προσπάθειες προηγούμενων χρόνων για πραγματική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Υπενθυμίζει ότι τη θέση τους εξέφρασαν στον Υπουργό Παιδείας τον περασμένο Νοέμβριο, πραγματοποίησαν δημοψήφισμα και γενικές συνελεύσεις σε σχεδόν όλα τα Λύκεια και Τεχνικές Σχολές. “Πάνω από 13.500 συμμαθητές μας σε 46 από τα 55 σχολεία έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα ενάντια στη μετατροπή των σχολείων σε μεγάλα εξεταστικά κέντρα που θα κυνηγάμε το βαθμό αντί την γνώση”.


Ζήτησαν από την Επιτροπή Παιδείας της Βουλής να τους καλέσει να εκφράσουν για πρώτη φορά τις θέσεις τους, αλλά δεν τους δόθηκε η ευκαιρία, αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Το μαθητικό κίνημα το τελευταίο διάστημα έδειξε την ωριμότητα του και την πρόθεση του για διάλογο. Από την άλλη δυστυχώς δεν βρήκε ανταπόκριση. Αφού μας φιμώνει η πολιτεία, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε πιο δυναμικά”.

Την απόφαση για την εκδήλωση διαμαρτυρίας έλαβε η γραμματεία της ΠΣΕΜ σε χθεσινή της συνεδρία.

Με ανακοίνωσή της η ΠΟΦΕΝ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας των μαθητών και αναφέρει ότι “οι αλλαγές που προωθούνται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση έχουν ουσιαστικά αναστείλει οριστικά την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και στη θέση της προωθούνται μέτρα προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Το μαθητικό κίνημα αντιδρά σε διάφορες αλλαγές που προωθούνται αλλά συγκεκριμένα στην προσθήκη εξετάσεων στο τέλος των τετράμηνων, πράγμα που θα δημιουργήσει ουσιαστικά ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο”.

Αντιπροσωπεία της ΠΟΦΕΝ θα παρευρεθεί στην εκδήλωση διαμαρτυρίας.

Πηγή: Dialogos.com.cy