Πρώτα οι ενδοσχολικές, μετά οι πανελλαδικές εξετάσεις

Μετά τις ενδοσχολικές εξετάσεις θα πραγματοποιούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας, το οποίο εξετάζει το ενδεχόμενο οι υποψήφιοι για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να καθίσουν στα θρανία στις 6 Ιουνίου ενώ πέρυσι οι πανελλαδικές είχαν ξεκινήσει στις 16 Μαΐου.

Ο σχεδιασμός αυτός έχει προκαλέσει την αντίδραση των μαθητών που υποστηρίζουν ότι η αλλαγή αυτή θα τους προκαλέσει επιπλέον σωματική και ψυχική κόπωση. Χαρακτηριστική η ανακοίνωση οργάνωσης μαθητών που επηρεάζεται από το ΚΚΕ στην οποία, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, αναφέρονται τα εξής: “Η αλλαγή της ημερομηνίας των πανελλαδικών εξετάσεων και η μετάθεσή τους μετά τις ενδοσχολικές έρχονται απλά να προσθέσουν ένα επιπλέον άγχος στους μαθητές της Γ Λυκείου που τρέχουν από το πρωί έως το βράδυ από το σχολείο στο σπίτι, μετά στο φροντιστήριο και πάλι από την αρχή. Την ίδια ώρα παρατείνει το κόστος για τις οικογένειές μας με πιο πολλά χρήματα και φροντιστήρια.”


Παράλληλα φέτος κατά πάσα πιθανότητα, όπως γράφει το Έθνος, δεν θα γίνουν επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις για όσους δεν μπορέσουν να προσέλθουν είτε για λόγους υγείας είτε για άλλο σοβαρό λόγο με στελέχη του υπουργείου να εξηγούν ότι αυτό γίνεται για λόγους εξοικονόμησης χρημάτων.

Στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο προστέθηκαν, επίσης, σχολές σε όλα τα επιστημονικά πεδία και αφαιρούνται λίγες από τρία πεδία καθώς πολλά τμήματα είχαν ζητήσει από πέρυσι να ενταχθούν σε περισσότερα από ένα επιστημονικά πεδία.

Πηγή protothema.gr

%d