ΠΣΕΜ: Τετράωρη αποχή την Πέμπτη 28/11 – “Τόσες εξετάσεις ούτε οι ασθενείς”

Σε τετράωρη αποχή από τα μαθήματά τους, στις 28 Νοεμβρίου, καλεί τους μαθητές η ΠΣΕΜ, με αφορμή τα τετράμηνα.

Σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση, κατηγορεί το Υπουργείο Παιδείας ότι κλείνει τα μάτια στα προβλήματα και πως δεν «λαμβάνει υπόψη τις αντιδράσεις μας, αλλά και της πλειοψηφίας των γονιών και των καθηγητών που βιώνουν κι αυτοί την πίεση και το άγχος που προκαλεί το νέο σύστημα αξιολόγησης».


Η αποχή θα πραγματοποιηθεί την 3η, 4η, 5η και 6η περίοδο.

Αυτούσια ανακοίνωση:

Ως ΠΣΕΜ, έχοντας υπόψη τη δυσβάσταχτη πίεση που βιώνουμε με τα συνεχή διαγωνίσματα, το τρέξιμο για την κάλυψη της ύλης και την προετοιμασία για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, καλούμε όλους τους μαθητές να αντισταθούν και να συστρατευθούν στον αγώνα για να μην εφαρμοστεί αυτό το έκτρωμα.

Το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του στα προβλήματα που εντοπίζονται με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ενώ δεν έχει λάβει καθόλου υπόψη τις αντιδράσεις μας, αλλά και της πλειοψηφίας των γονιών και των καθηγητών που βιώνουν κι αυτοί την πίεση και το άγχος που προκαλεί το νέο σύστημα αξιολόγησης.

Το μαθητικό κίνημα δεν θα υποκύψει στον ετσιθελισμό και στον αυταρχισμό του Υπουργείου. Δεν μας τρομάζουν ούτε οι απειλές για απουσίες, ούτε ο εκφοβισμός για ανεξεταστέους. Δεν θα γίνουμε πειραματόζωα για να εφαρμοστεί ένα σύστημα αξιολόγησης που είναι καταδικασμένο να αποτύχει και του οποίου τα αρνητικά αποτελέσματα άρχισαν εδώ και βδομάδες να φαίνονται. Ζητούμε για ακόμα μια φορά την άμεση κατάργηση των εξετάσεων ανά τετράμηνο και την αξιολόγηση των μαθητών με διαγωνίσματα και εναλλακτικούς τρόπους αξιολόγησης. Το σχολείο δεν πρέπει να λειτουργεί στη βάση του ανταγωνισμού των μαθητών και της βαθμοθηρίας, αλλά με βασικό στόχο την ολόπλευρη μόρφωση μας και την ανάπτυξη της κριτικής μας σκέψης.

Με βάση τα πιο πάνω, κλιμακώνουμε την αντίδραση μας και καλούμε όλους τους μαθητές σε 4ωρη ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, την 3η, 4η, 5η και 6η περίοδο. Παράλληλα καλούμε τα Κεντρικά Μαθητικά Συμβούλια, κατά τις περιόδους της αποχής, να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να εγκρίνουν το ψήφισμα ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο που επισυνάπτεται. Καλούμε επίσης τους μαθητές κατά τη διάρκεια της 4ωρης αποχής, να δημιουργήσουν πανό με τα πιο κάτω συνθήματα για να τα χρησιμοποιήσουν στα ακόμα πιο δυναμικά μέτρα που θα πάρουμε το επόμενο διάστημα αν το Υπουργείο συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά στις φωνές των μαθητών ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο.

– ΤΟΣΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
– ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΕΙ ΟΛΟΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΞΟΝΤΩΝΕΙ
– ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

Πηγή: Φιλελεύθερος