Συνέδριο για το μεταναστευτικό από την ΠΟΕΔ (PHOTOS)

Υπό τον τίτλο «Οι διαστάσεις της μετανάστευσης. Ρατσισμός και κοινωνική αποδοχή μεταναστών στα σχολεία», η Πολιτιστική Επιτροπή ΠΟΕΔ Πάφου σε συνεργασία με το Κολέγιο CDA Πάφου διοργάνωσαν συνέδριο στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εισηγητές ήταν η Δρα Νάνσια Κυριάκου, Διευθύντρια Εναλλακτικού Δημοτικού Σχολείου Lighthouse Λεμεσού με θέμα “Πολυπολιτισμικά και πολυγλωσσικά σχολεία στην Κύπρο: Όταν η θεωρία συναντά την πράξη”, η Δρα Ιωάννα Χαραλάμπους, Λέκτορας Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα “Παράλληλα τμήματα ταχύρρυθμης εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας στο δημοτικό σχολείο: Πώς οι αξίες και στάσεις στη σχολική μονάδα επηρεάζουν την εφαρμογή της πολιτικής στην πράξη” και ο Άγγελος Τιτσινίδης, Ψυχολόγος με θέμα “Τα ψυχολογικά αίτια του ρατσισμού”.


Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο του συνεδρίου, τονίστηκε ότι η ξενοφοβία είναι ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα που μαστίζουν τη σύγχρονη κοινωνία.

Μπορεί, όπως είπαν, να έχει ολέθριες συνέπειες στην κοινωνία, στους θύτες και στα θύματα του ρατσισμού, αφού προκαλεί αύξηση του φαινομένου της βίας και της εγκληματικότητας, ενώ παράλληλα εμποδίζει την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ταυτόχρονα δόθηκε έμφαση όσον αφορά την εκπαίδευση, η οποία πρέπει να αποσκοπεί τόσο στην ενίσχυση της παιδείας των αλλοδαπών όσο και στην αντιρατσιστική εκπαίδευση, με την καλλιέργεια του σεβασμού προς τις ιδιαιτερότητες.

Καταλήγοντας επισημάνθηκε ότι η Πολιτεία, οι φορείς κοινωνικοποίησης και το κάθε άτομο ξεχωριστά πρέπει να αγωνίζεται για την εξάλειψη του φαινομένου αυτού, καταλήγει η ανακοίνωση.

ekdilosi_poed_11

ekdilosi_poed_10

ekdilosi_poed_9

ekdilosi_poed_8

ekdilosi_poed_7

ekdilosi_poed_6

ekdilosi_poed_5

ekdilosi_poed_4

ekdilosi_poed_3

ekdilosi_poed_2

ekdilosi_poed_1