Τελετή λήξης Erasmus στο Λύκ. Αγ. Νεοφύτου

Έληξαν σήμερα οι δραστηριότητες που διοργάνωσε το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus .

Μιλώντας στο πλαίσιο της τελετής λήξης ο Γιώργος Παρισινός καθηγητής Μαθηματικών υπεύθυνος συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, ανέφερε πως πρόκειται για ένα διετές πρόγραμμα που ξεκίνησε το 2014 στο οποίο συμμετέχουν 5 χώρες.


Συγκεκριμένα ανέφερε συμμετέχουν ένα ιδιωτικό σχολείο από τα Χανιά, ένα δημόσιο σχολείο από την Ιταλία που είναι και το συντονιστικό σχολείο, ένα ιδιωτικό σχολείο από την Σμύρνη, ένα δημόσιο σχολείο στην Ισπανία και το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο.

Ο κ. Παρισινός σημείωσε πως το πρόγραμμα ανήκει στην βασική δράση 2 του Erasmus plus που είναι το καινούργιο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Το δικό μας πρόγραμμα συνέχισε, “ασχολείται με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και τη χρήση της τεχνολογίας στην εκπαίδευση”.

Μέσα σ’ αυτό το πρόγραμμα πρόσθεσε, έχουμε πέντε διακρατικές συναντήσεις ταυτόχρονα στην Κύπρο και τώρα πραγματοποιείται- όπως είπε- η τέταρτη.

Σε κάθε διακρατική συνάντηση που είναι διάρκειας μιας εβδομάδας, συμμετέχουν σημείωσε, μαθητές και καθηγητές από όλες τις χώρες.

Σε ότι αφορά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, ο κ. Παρισινός είπε πως στην Κύπρο συμμετέχουν περίπου 60 μαθητές, από 5 χώρες και περίπου 20 καθηγητές .

“Έχουμε τουλάχιστον επτά εκπαιδευτικές δραστηριότητες με καινοτόμους μεθόδους διδασκαλίας και χρήση τεχνολογίας και ένα πολιτιστικό πρόγραμμα το οποίο προωθούμε την κουλτούρα μας”, συμπλήρωσε.

Η τελετή λήξης το απόγευμα περιλάμβανε το βραβείο στους μαθητές που έχουν πάρει την ψηλότερη βαθμολογία στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και μια ανασκόπηση στο τι έχει γίνει αυτή την εβδομάδα.

Μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα είπε έγιναν 7 δραστηριότητες εκπαιδευτικού περιεχομένου που έχουν μέσα διάφορα θέματα, Μαθηματικά, Φυσική χημεία, Βιολογία, Μουσική, Χορό, Κουλτούρα, Πολιτισμό και Φυσική Αγωγή.

Στο πλαίσιο της εβδομάδας σημειώνεται έγιναν επισκέψεις σε τέσσερις πόλεις, όπως στη Λεμεσό, Λάρνακα, τη Πάφο και τη Λευκωσία.

Σύμφωνα με τον κ. Παρισινό οι συμμετέχοντες στις δραστηριότητες που διοργάνωσε το Λύκειο Αγίου Νεοφύτου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, επισκέφτηκαν τριών ειδών διαφορετικά μουσεία και συγκεκριμένα ένα μουσείο βασισμένο στις αρχές του Αρχιμήδη στη Λεμεσό, ένα Αρχαιολογικό Μουσείο στη Λευκωσία και σε ένα Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στη Λάρνακα.

Ο κ. Παρισινός απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε πως ως Συντονιστής του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus στο Λύκειο Αγίου Νεοφύτου, το να βιώνεις κάποια καινούργια εκπαιδευτικά συστήματα και μια καινούργια κουλτούρα, σαφώς σε βελτιώνει σαν άνθρωπο αλλά και ως εκπαιδευτικό.