Φίλιος Φυλακτού: Η Κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ σε βάρος των εκπαιδευτικών

Σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, μετά από δύο και πλέον μήνες χρονοτριβής και ροκανισματος του χρόνου προσπαθώντας να πλήξει και την αξιοπιστία των εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, δεν μπορεί η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ να διορθωθεί πλήρως.

Όμως, η μερική ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ εξακολουθεί να είναι ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!


Έστω κι αν δεν μπορεί να διορθωθεί, ζητήσαμε με εύσχημο τρόπο, χωρίς να θίγεται οποιοσδήποτε, να γίνει μια διατύπωση που να δείχνει ότι εμείς δεν συναινούμε στην όποια ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ.

Αυτό το απέρριψε η Κυβέρνηση.
Γι’ αυτό διαμαρτυρόμαστε! Γιατί δεν νομιμοποιούμε την ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και γιατί δεν θέλουμε να ξαναγίνει ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ για οποιοδήποτε θέμα.

ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ..

ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ
ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑΣ
ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΣ
ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ… ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΝΕΣ ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!!!

Η Κυβέρνηση στις 4 Ιουλίου ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΕ. Καταστρατήγησε τη θεσμοθετημένη διαπραγμάτευση και πήρε ετσιθελικές αποφάσεις.

Στη συνάντηση στο Προεδρικό με τον ΠτΔ η Κυβέρνηση ήθελε να συμφωνήσουμε σε όσα ΠΑΡΑΝΟΜΑ αποφάσισε, διαφοροποιώντας τα κάπως: έδωσε προσαυξήσεις (!!!), μοριοδότηση (!!!) και χρήματα (!!!) και θεώρησε ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις όφειλαν να συμφωνήσουν.

Στη συνάντηση με τη Διυπουργική Επιτροπή οι ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ αποφάσεις της Κυβέρνησης συνεχίζουν να εφαρμόζονται σε μικρότερο βαθμό.

Η εισήγηση των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων για έξοδο από την κρίση δεν αφορούσε παζάρι ωρών ή λεπτών. Αφορούσε τον σεβασμό της ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ με ένα εύσχημο τρόπο!

ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ μεγάλη ή μικρή δεν υπάρχει! Υπάρχει ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ!

Η 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ που κήρυξαν οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις:

  • Καταδικάζει τη ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ της ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ, ειδικά και γενικά!
  • Καταδικάζει την αποδόμηση και απαξίωση του Δημόσιου Σχολείου.
  • Επιζητά πραγματική ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Σχολείου για το καλύτερο των παιδιών μας, με την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν το Δημόσιο Σχολείο (παραβατικότητα, αναλφαβητισμός, Προδημοτική Εκπαίδευση, Ειδική Εκπαίδευση κ.ά.).

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ …
ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ!
ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ!
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

ΔΕΝ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ …
λεπτά….
ώρες….
χρήματα…
απαλλαγές…