Φτάνουν προς το τέλος τους οι καλοκαιρινές διακοπές – Πότε ανοίγουν τα Δημοτικά;

Οι σημαντικές ημερομηνίες για την οργάνωση της νέας σχολικής χρονιάς για τη Δημοτική Εκπαίδευση δεν θα μπορούσαν να μην περιλαμβάνονται στην πολυσέλιδη εγκύκλιο του αρμόδιου Διευθυντή στο υπουργείο Παιδείας, Χρίστου Χατζηαθανασίου, μέσα από την οποία δίνονται όλες οι κατευθυντήριες γραμμές στο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί και ειδικοί εκπαιδευτικοί θα πρέπει να παρουσιαστούν στα σχολεία τους για ανάληψη καθηκόντων τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Από εκείνη τη μέρα μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που είναι απαραίτητες, ώστε να αρχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία των σχολείων τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, μέρα κατά την οποία θα προσέρθουν οι μαθητές.


Στην περίοδο 2 – 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν, μεταξύ άλλων, η κατανομή των μαθητών σε τμήματα, η ανάληψη τμημάτων από εκπαιδευτικούς, ο καταρτισμός του ωρολογίου προγράμματος, η ανάληψη υπευθυνοτήτων και αρμοδιοτήτων από το προσωπικό, η ετοιμασία αιθουσών, η διανομή βιβλίων στα τμήματα, ο έλεγχος υλικών και περιουσίας, ο έλεγχος των σχολικών χώρων και η επισήμανση/εξάλειψη πιθανών εστιών κινδύνου για αποφυγή ατυχημάτων.

Το «Διήμερο Εκπαιδευτικού» θα πραγματοποιηθεί κατά την περίοδο 3 Σεπτεμβρίου με 6 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για τα επιμορφωτικά σεμινάρια που θα παρακολουθήσει κάθε εκπαιδευτικός την πρώτη ημέρα του «Διημέρου Εκπαιδευτικού» και την ενδοσχολική επιμόρφωση που θα ακολουθήσει, θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά άλλη σχετική εγκύκλιο. Όσον αφορά στους νηπιαγωγούς, θα έχουν και για τις δύο ημέρες κεντρική επιμόρφωση.

Οι μαθητές δημοτικών και ειδικών σχολείων θα παρουσιαστούν στα σχολεία τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, για να κατανεμηθούν σε τάξεις/τμήματα, να πάρουν τα βιβλία τους και να αρχίσουν κανονικά τα μαθήματά τους. Θα παραμείνουν στο σχολείο μέχρι τη 1:05 μ.μ. Στην εγκύκλιο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα πρωτάκια καθώς αναφέρεται πως θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην υποδοχή ώστε η προσαρμογή τους να είναι ομαλή και χωρίς άγχος.

Όλα τα παιδιά Υποχρεωτικής Προδημοτικής Εκπαίδευσης (ηλικίας 4 ετών και 8 μηνών και άνω), καθώς και τα παιδιά κάτω των 4 ετών και 8 μηνών, που φοιτούσαν στο ίδιο νηπιαγωγείο και την προηγούμενη χρονιά, θα αρχίσουν κανονικά τη φοίτησή τους σε αυτό τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και θα μείνουν μέχρι τη 1:05 μ.μ. Τα παιδιά ηλικίας 3-4 ετών και 8 μηνών που δεν φοιτούσαν σε νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά ή δεν φοιτούσαν στο ίδιο νηπιαγωγείο την προηγούμενη σχολική χρονιά, θα αρχίσουν να φοιτούν σταδιακά, σύμφωνα με το πρόγραμμα φοίτησης του κάθε νηπιαγωγείου.

Πηγή: Φιλελεύθερος

Αρέσει σε %d bloggers: