Έρχονται απεργιακά μέτρα στην Παιδεία (VIDEOS)

Απογοητευτική και θλιβερή χαρακτηρίζει ο υπουργός Παιδείας την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ να κατέλθει σε απεργιακές κινητοποιήσεις εξαιτίας της κατανομής των νέων θέσεων στην εκπαίδευση.

Σε παρέμβαση του απόψε στις “Τομές στα Γεγονότα” του Σίγμα, ο Κώστας Καδής, τόνισε ότι “είναι θλιβερό μια εκπαιδευτική οργάνωση να παίρνει αποφάσεις για μέτρα επειδή κάποια άλλη οργάνωση εξασφαλίζει περισσότερες θέσεις”.


Η ΟΕΛΜΕΚ, η οποία αποφάσισε τη λήψη απεργιακών μέτρων, θεωρεί αδιανόητη και άδικη την κατανομή των νέων θέσεων στην εκπαίδευση την οποία θα προτείνει από βδομάδας στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Κώστας Καδής.

Ο υπουργός αντικρούει το επιχείρημα. Επισημαίνει ότι η κατανομή των νέων θέσεων γίνεται στη βάση τεκμηριωμένων αναγκών και επισημαίνει ότι η στελέχωση των σχολείων στη μέση εκπαίδευση είναι η καλύτερη των τελευταίων ετών. Ο Κώστας Καδής εξήγησε ότι την τελευταία τριετία υπάρχει “σοβαρή μείωση του αριθμού των μαθητών, ενώ αντίθετα υπάρχει αύξηση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στη μέση εκπαίδευση και θέλει η ΟΕΛΜΕΚ αυτή η αύξηση να είναι μεγαλύτερη για να φτάσει την ΠΟΕΔ. Αυτά δεν είναι λογικές, η στελέχωση γίνεται στη βάση αναγκών”. “Αν κάποιοι προχωρήσουν σε μέτρα”, προειδοποίησε “τότε να αναλάβουν και τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία”.

Ερωτηθείς αν θα ανταποκριθεί στο αίτημα της ΟΕΛΜΕΚ για διάλογο, ο υπουργός απάντησε ότι “η πόρτα του υπουργείου δεν έκλεισε ποτέ στον διάλογο”. “Όμως”, πρόσθεσε, “θα πρέπει να συζητούμε στη βάση λογικών αιτημάτων και δεδομένων. Εμείς είμαστε ανοικτοί στον διάλογο, όμως, είναι αδιανοητο να συζητάμε στη βάση επιχειρημάτων, όπως αυτά που τέθηκαν σήμερα”.

ΟΕΛΜΕΚ: Μη αποδεκτή η κατανομή

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, επίσης σε παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο του ΣΙΓΜΑ, απέρριψε την πρόταση του υπουργού. Ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, χαρακτήρισε άδικη την κατανομή, επισημαίνοντας από τις 200 νέες θέσεις που προτείνονται μόνο οι 23 αφορούν στη μέση εκπαίδευση.
“Οι ελάχιστες αυτές θέσεις”, είπε, “θα υπάρξει πρόβλημα υποστελέχωσης”. Ο κ. Ταλιαδώρος, θεωρεί προσβλητική αυτήν τη στήριξη σε μια περίοδο κατά την οποία υλοποιούνται σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: Sigmalive