“Αγαπητέ λαέ, απόψε μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος – 300 εκπαιδευτικοί μόλις απολύθηκαν”

Με μια καυστική της ανάρτηση, η εκπαιδευτικός Δέσποινα Φυσέντζου περιγράφει με γλαφυρό τρόπο τη θυματοποίηση των εκπαιδευτικών μέσω του “εξορθολογισμού” του Υπουργείου Παιδείας.

Αγαπητέ κυπριακέ λαέ! Απόψε μπορείς να κοιμηθείς ήσυχος. Η κυβέρνηση σου έχει φροντίσει να ‘εξορθολογίσει’ την παιδεία. Μέρος το εξορθολογισμού είμαι και εγώ. Το κυβερνών κόμμα με έχει αφήσει άνεργη μετά από 14 χρόνια στα σχολεία. Μετά από 8 χρόνια ύπαιθρο, μετά από 17 διαφορετικά σχολεία, 19 βραβεία Τέχνης στους Παγκύπριους Διαγωνισμόυς με τους μαθητές μου, αμέτρητα έργα που θα κοσμούν για χρόνια τα σχολικά κτίρια.


Έχω μόνο καλά να θυμάμαι με τα χίλια+ παιδιά που βρέθηκαν στη τάξη μου. Μαζί με τη Τέχνη ελπίζω να τους δίδαξα και λίγη αισθητική παιδεία. Να τους άφησα με λίγη κριτική σκέψη και λίγη εκτίμηση για τα έργα του Παγκόσμιου πολιτισμού μα κυρίως για τα δικά τους.

Ελπίζω να τους έκτισα λίγη υπερηφάνεια για τη ταυτότητα τους την εθνική. Ελπίζω να έφευγε κάθε παιδί γελαστό από τη τάξη μου, με λίγη αυτοπεποίθηση παραπάνω για τις δεξιότητες και τις γνώσεις του κάθε φορά. Ελπίζω να κατάλαβαν πόσο αγαπούσα κάθε ένα από αυτούς ξεχωριστά.

Εύχομαι ο μισθός που θα στερήσεις στην οικογένεια μου και σε άλλες 300 οικογένειες κύριε Αναστασιάδη, Αβέρωφ, Χαμπιαούρη να πάει σε καλή μεριά. Εκεί που τάξατε πως θα πάει στο Κυπριακό λαό, στην Παιδεία, και πώς δεν θα γίνει μια νέα λιμουζίνα για αξιωματούχο.