Αλλάζει χέρια το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου το 2018

Κάτι περισσότερο από 150 εκατομμύρια ευρώ είναι σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» η επένδυση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο από την Galileo Global Education, εταιρεία υπό την αιγίδα της Providence Equity η οποία προχώρησε σε συμφωνία με την Laureate Education, Inc για πώληση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της σε Ιταλία και Κύπρο, έναντι €225 εκ ($263 εκατ.). Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2018.

H Nuova Accademia di Belle Arti Milano (NABA) και η Ακαδημία Domus τα οποία πωλεί η Laureate στην Ιταλία, είναι οι μεγαλύτερες ιδιωτικές ακαδημίες καλών τεχνών στο Μιλάνο και προσφέρουν καινοτόμα προϊόντα ευθυγραμμισμένα με την αγορά, τα οποία ενισχύονται από βαθιά εμβάθυνση και συνεργασίες.


Πρόκειται για επένδυση μαμούθ στον τομέα της εκπαίδευσης από πλευράς Providence, ενώ είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην Κύπρο και αναμένεται ότι θα ενισχύσει την τον τομέα τεχνολογίας και καινοτομίας, δίνοντας την προοπτική για προώθηση των startups εταιριών στην Κύπρο μέσω του πανεπιστημίου.

Σε σχετικές δηλώσεις του, ο Douglas Becker, ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Laureate δήλωσε: “Είμαι περήφανος για τα πολλά επιτεύγματα της NABA, της Domus Academy και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για πολλά χρόνια στο Laureate network. αυτών των υποδειγματικών ιδρυμάτων και, υπό την εποπτεία του Galileo Global Education, πιστεύω ότι θα είναι καλά τοποθετημένες και υποστηριζόμενες για να συνεχίσουν να παρέχουν ισχυρά αποτελέσματα και υψηλή ικανοποίηση των σπουδαστών ».

Από την πλευρά του ο Marc-François Mignot Mahon, Διευθύνων Σύμβουλος του Galileo Global Education, δήλωσε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι από τις προοπτικές αυτής της συναλλαγής – αναγνωρισμένα εμπορικά σήματα, πανεπιστημιουπόλεις πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής προέλευσης, “Καλωσορίζουμε την προσθήκη των ομάδων από την NABA, την Ακαδημία Domus και το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στην οικογένεια Galileo και προσβλέπουμε στο νέο μας ταξίδι μαζί”.

Ποια είναι η Laureate Education Inc.

Το δίκτυο Laureate αποτελείτε από περίπου 70 φυσικά πανεπιστημιακά καθώς και από διαδικτυακά πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται σε 25 χώρες προσφέροντας προγράμματα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών σε πάνω από ένα εκατομμύριο φοιτητές παγκοσμίως.

Η Laureate Education Inc. αποτελεί το μεγαλύτερο παγκόσμιο δίκτυο ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που χορηγούν πτυχία ενώ οι σπουδαστές αποτελούν μέρος μιας ποικίλης διεθνούς κοινότητας που καλύπτει την Αμερική, την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και τη Μέση Ανατολή.

Τα ιδρύματα της Laureate Education προσφέρουν προπτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών όπως επιχειρηματικές και διοικούμενες, ιατρικές και υγειονομικές επιστήμες, μηχανική, τεχνολογία της πληροφορίας, αρχιτεκτονική, εκπαίδευση, δίκαιο, επικοινωνία και διαχείριση της φιλοξενίας.

Providence Equity Partners

Η Providence Equity Partners, είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων στον κόσμο. Με ειδίκευση στις βιομηχανίες μέσων επικοινωνίας, εκπαίδευσης και πληροφόρησης, συμμετέχει σε πολλά εξειδικευμένα πανεπιστήμια και σχολές.

Σε δηλώσεις του μετά την εξαγορά ο CEO της Galileo Global Education, Marc-François Mignot Mahon ανέφερε ότι είναι ενθουσιασμένος με τις προοπτικές που προκύπτουν από την συγκεκριμένη επένδυση.

Πηγή: Καθημερινή, Capital