Αναθεωρεί την στάση του ο Υπουργός προς αποφυγή απεργιών στα σχολεία;

Στις 28 Αυγούστου, εκτός συγκλονιστικού απροόπου -ανατροπής του σημερινού αδιεξόδου στον διάλογο υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και εκπαιδευτικών οργανώσεων- θα βρεθούν έξω από το Προεδρικό οι αγανακτισμένοι εκπαιδευτικοί, μεταξύ αυτών και οι ψηφοφόροι του Νίκου Αναστασιάδη και του κυβερνώντος κόμματος, που αυτό το καλοκαίρι είδαν τον ίδιο τον Πρόεδρο και τους ανθρώπους του, τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και τον γενικό ελεγκτή, να τους απαξιώνουν, αποδίδοντάς τους ευτελή κίνητρα σε σχέση με τη διαφορά τους με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Στις 23 Ιουλίου, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ αποφάσισαν σε κοινή τους συνεδρία ότι, εάν δεν έχει θετική κατάληξη ο διάλογος με τον αρμόδιο υπουργό – που δεν είχε τελικά- εκτός από τη νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας, θα προχωρήσουν και σε απεργιακά μέτρα διαρκείας από τον Σεπτέμβριο. Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία θα ανοίξουν, αλλά οι εκπαιδευτικοί θα αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε καθήκοντα είναι εκτός σχεδίων υπηρεσίας τους (π.χ. υπεύθυνος τμήματος).


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι έγιναν λάθος κυβερνητικοί χειρισμοί στο θέμα, και παρόλο που είναι πάρα πολύ εκνευρισμένος από τη στάση των συντεχνιών, και ειδικά των «δικών του παιδιών», δεν θέλει να τεντώσει κι άλλο το σχοινί.

Είναι σχεδόν σίγουρο ότι μετά τον Δεκαπενταύγουστο -και πριν από τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών έξω από το Προεδρικό- θα γίνει αναδίπλωση από τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ώστε να ακυρωθεί η κινητοποίηση της 28ης Αυγούστου και να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

Πηγή: Πολίτης