Ανοίγουν όλα τα σχολεία στις 21 Μαΐου – Εκ περιτροπής οι μαθητές

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης επιστρέφουν πίσω στις σχολικές μονάδες στις 21 Μαΐου.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο αρχικός σχεδιασμός της Κυβέρνησης παρόλο που τις προηγούμενες ημέρες παρατηρήθηκε αλαλούμ μεταξύ των εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Υπουργείου Παιδείας.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιστροφή των μαθητών αποφασίστηκε όπως γίνεται εκ περιτροπής. Αυτό σημαίνει ότι οι μαθητές κάθε σχολείου θα εισέρχονται στις μονάδες εναλλάξ και όχι την ίδια μέρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι μαθητές επιστρέφουν της Πέμπτη 21 Μαΐου όπου θα επιστρέψει η πρώτη ομάδα μαθητών από κάθε σχολική μονάδα. Η πρώτη ομάδα θα επιστρέψει Πέμπτη και Παρασκευή ενώ η δεύτερη ομάδα Δευτέρα και Τρίτη της επόμενης βδομάδας και μ ΄ αυτό τον τρόπο θα συνεχίζεται η εκ περιτροπής εκπαίδευση.

Αυτό δεν θα ισχύει για σχολεία που βρίσκονται στην ύπαιθρο εάν ο αριθμός το επιτρέπει.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο εκ περιτροπής και θα είναι χωρισμένοι σε δύο γκρουπ. Δηλαδή, η μια ομάδα μαθητών θα πηγαίνει σχολείο Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, ενώ η άλλη ομάδα θα πηγαίνει Πέμπτη Παρασκευή και την επόμενη βδομάδα αντιστρόφως.

Όπως μαθαίνουμε, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και τεχνικές σχολές, θα κλείσουν στις 26 Ιουνίου.

Επίσης, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθούν εξετάσεις παρά μόνο για τους τελειόφοιτους μαθητές της Γ΄Λυκείου και των Τεχνικών Σχολών. Επιπρόσθετα, οι παγκύπριες εξετάσεις θα αρχίσουν στις 9 Ιουνίου.

Πηγή: Sigmalive, Ant1