Απαγόρευση καπνίσματος δια… ροπάλου για εκπαιδευτικούς!

Στο πρώτο τσιγάρο που ανάβει ένας εκπαιδευτικός στο σχολείο, θα παραπέμπεται στο γραφείο του διευθυντή για προφορική σύσταση. Στο δεύτερο, θα παίρνει γραπτή παρατήρηση και θα τίθεται υπό εξάμηνη παρακολούθηση.

Αν εξακολουθήσει να μην συμμορφώνεται, τότε θα πληρώνει ακριβά το τίμημα, καθώς το κάπνισμα μπορεί να του κοστίσει τη διακοπή προσαυξήσεων για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.


Αυτά προβλέπει το σύστημα λογοδότησης που θα εισαχθεί στη δημόσια εκπαίδευση και αφορά δασκάλους και καθηγητές που παραβιάζουν την πολιτική του υπουργείου Παιδείας, για πλήρη απαλλαγή των σχολείων από τον καπνό.

Εξέλιξη που έρχεται να ταράξει τα νερά και η οποία αναμένεται να προκαλέσει ποικίλα σχόλια και αντιδράσεις, αφού θεωρείται πρωτόγνωρη για τα κυπριακά δεδομένα.

Το «σύστημα λογοδότησης – κανονιστικού πλαισίου για την πιστή εφαρμογή της απόφασης περί πλήρους απαγόρευσης του καπνίσματος σε όλους τους σχολικούς χώρους, κλειστούς και ανοικτούς», θα εφαρμοστεί επίσημα τον προσεχή Σεπτέμβριο και αφού προηγηθεί ενημέρωση των διδασκόντων.

Πηγή: Φιλελεύθερος