Απότυχε η προσπάθεια Αβέρωφ – Οι ελπίδες στην πρόταση Συλλούρη

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγούνται για ακόμη μια φορά οι σχέσεις της Κυβέρνησης και των εκπαιδευτικών οργανώσεων, δυο μέρες μετά την άνευ προηγουμένου μαζική πορεία που πραγματοποιήθηκε εν μέσω της κρίσιμης κατάστασης στην οποία περιήλθε η Παιδεία.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επανέφερε την πρόταση της 23ης Αυγούστου προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, με τη διευκρίνιση πως εάν μέσα από έναν εντατικό διάλογο και τις αποφάσεις για τον συνολικό εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου προκύψουν στοιχεία που διαφοροποιούν την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου, τότε η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη να προβεί σε διορθωτικές κινήσεις για αποκατάσταση των όσων θα έχουν επηρεαστεί κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση του Προέδρου του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, καταθέτοντας πρόταση προς τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, έπεσε και αυτή στο κενό καθώς απορρίφθηκε ομόφωνα από ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ οι οποίες με κοινή τους ανακοίνωση κάνουν λόγο για μια πρόταση ίδια με εκείνη που δόθηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 23 Αυγούστου και απορρίφθηκε.

Σε επικοινωνία που είχε το SigmaLive με τον κ. Χαραλάμπους, μας αναφέρθηκε ότι σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε ήδη τα πρώτα μέτρα, πέραν των απεργιακών, και εάν μέχρι αύριο δεν προκύψει κάτι νέο θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση τους, ωστόσο παράλληλα τόνισε πως αναμένουν και την ολοκλήρωση της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Όπως μας ανέφερε, οι συνελεύσεις των εκπαιδευτικών οργανώσεων στις οποίες και θα ζητηθεί η εξουσιοδότηση των εκπαιδευτικών, αναμένεται να πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη.

Όσον αφορά τη νέα πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Χαραλάμπους σχολίασε πως αυτή διέπεται από σωρεία ασαφειών και πως χρήσει διευκρινήσεων, ενώ αναμένεται να μελετηθεί αύριο μετά τη προγραμματισμένη για τις 09:00 το πρωί, συζήτησης στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής η οποία θα είναι κοινή με την Επιτροπή Εργασίας.

Πηγή: Sigmalive