Αυτά συμφωνήθηκαν μεταξύ ΥΠΠ και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων

«Τα σχολεία μας είναι ασφαλείς χώροι διαβίωσης για τα παιδιά μας», τόνισε σε δηλώσεις του σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Χαμπιαούρης, μετά τη σύσκεψη που είχε με εκπαιδευτικές οργανώσεις.

Επιπρόσθετα, είπε πως στη σύσκεψη έγινε αναφορά στο υψηλό επίπεδο των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ τόνισε πως είναι προτεραιότητα όλων η διασφάλιση της ασφάλειας στα σχολεία.


«Ομόφωνα αποφασίσαμε να χαμηλώσουν οι τόνοι», δήλωσε.

Μετά από διεξοδική συζήτηση των διαφόρων πτυχών των πιο πάνω θεμάτων:

  • Αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής επιτροπής για την ασφάλεια και υγεία στα σχολεία, υπό την προεδρία του Προϊστάμενου Ασφάλειας και Υγείας του ΥΠΠ, Διευθυντή Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης κ. Ηλία Μαρκάτζιη.
  • Επιβεβαιώθηκε ότι τα σχολεία μας είναι ασφαλή και συνεχίζουν ομαλά τη λειτουργία τους όπως γίνεται εδώ και χρόνια και πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
  • Δεσμεύθηκαν όλοι οι φορείς όπως χαμηλώσουν οι τόνοι και συνεχιστεί η συνεργασία και συνεννόηση προς όφελος των μαθητών μας.
  • Αποφασίστηκε να γίνει από την ειδική επιτροπή διαχωρισμός βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων.

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν: η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης, η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης και οι Τεχνικές Υπηρεσίες του ΥΠΠ, και αποστολή της θα είναι, αφού συναντηθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να κωδικοποιήσει και καταθέσει γραπτώς στον Υπουργό Παιδείας, το συντομότερο δυνατόν, ολοκληρωμένη πρόταση με στόχο τη βελτίωση αδυναμιών που παρουσιάζονται στα σχολεία, γύρω από τους ευαίσθητους αυτούς τομείς.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Χαμπιαούρης, είπε πως κανείς δεν αμφισβητεί ότι υπάρχουν σχολεία που έχουν προβλήματα, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι επικίνδυνα, τόνισε. Εξήγησε ακόμη πως όποια μέτρα και να παρθούν, ατυχήματα θα συμβαίνουν.

Πηγή: Φιλελεύθερος