Αυτά συμφωνήθηκαν στο Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπιση της σκόνης

Σε δίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα για τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται όταν υπάρχει αυξημένη σκόνη στην ατμόσφαιρα, στην οποία συμμετείχαν τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας, και Εργασίας, οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις και οι Οργανωμένοι Γονείς, αποφασίστηκαν σε γενικές γραμμές τα ακόλουθα για τα οποία θα εκδοθεί αργότερα σήμερα λεπτομερέστερη ανακοίνωση από το ΥΠΠ:

    1. Θα πρέπει να παραχωρηθούν κατάλληλες μάσκες σε όλους τους μαθητές οι οποίες θα χρησιμοποιούνται όταν τα επίπεδα σκόνης θα βρίσκονται στο πορτοκαλί και στο κόκκινο.
    2. Θα γίνει κατηγοριοποίηση των ενεργειών που θα πρέπει να γίνονται ανάλογα με τα αυξημένα επίπεδα σκόνης:
      • Στο Κίτρινο ( 50-100 ) θα γίνονται όλες οι δραστηριότητες των σχολείων κανονικά με ιδιαίτερη προσοχή στα παιδιά που αντιμετωπίζουν διαπιστωμένα σοβαρά προβλήματα υγείας.
      • Στο Πορτοκαλί (100-200) θα πρέπει τα παιδιά όταν κινούνται σε ανοικτούς χώρους και τα διαλείμματα, να φέρουν τις μάσκες. Δεν θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες όπως γυμναστική, εκδρομές, εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους κλπ.
      • Στο Κόκκινο (200+) θα πρέπει τα παιδιά να φέρουν μάσκες όταν είναι ανάγκη να βγουν εκτός των κλειστών χώρων, θα περιορίζεται ο χρόνος των διαλειμμάτων στο ελάχιστο ανάλογα με την κάθε περίπτωση και τις ιδιαιτερότητες του κάθε σχολείου (αν υπάρχει κλειστή αίθουσα πολλαπλής χρήσης κλπ ) και δεν θα γίνεται καμία εξωτερική δραστηριότητα.

Θα ακολουθήσει επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΠ αργότερα σήμερα.


Πηγή: Φίλιος Φυλακτού, Χάρης Χαραλάμπους