Αύξηση ένα έτος σε όλες τις σχολές υπαξιωματικών

Τριετής θα είναι για τους επιτυχόντες του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 η φοίτηση στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών. Σχετική ανάρτηση υπάρχει στο δικτυακό τόπο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών στην οποία αναφέρονται τα ακόλουθα:

Οι επιτυχόντες-ούσες του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 θα καταταχθούν στις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΣΜΥ, ΣΜΥΝ, ΣΤΥΑ, ΣΥΔ) για τριετή φοίτηση.


Θυμίζουμε ότι στο άρθρο 25 του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει κατατεθεί στη Βουλή από τις 30/6 αναφέρεται ότι «όσοι αποφοίτησαν απ’ αυτές θεωρούνται απόφοιτοι Ανωτέρων στρατιωτικών σχολών, εφόσον εισήχθησαν σε αυτές μετά από εξετάσεις και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμων τεχνικών σχολών ανεξάρτητα από το χρόνο κτήσης αυτού. Η φοίτηση σε αυτές είναι τριετής».

Σημειώνουμε ότι τροποποιήσεις είχαμε, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε ΦΕΚ, στον κανονισμό της Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας. Συγκεκριμένα προστέθηκε μια ακόμα ειδικότητα αυτή της πληροφορικής ενώ η διάρκεια φοίτησης στη σχολή από δυο έτη αυξήθηκε σε τρία έτη.

Πηγή: news.gr