Αύριο ανοίγουν τα σχολεία και το Υπουργείο ακόμα ψάχνει ξύλα – Σκέψεις ακόμα και για τις 14 Σεπτεμβρίου!

Στον αέρα βρίσκονται όλοι οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Παιδείας για τα θρανία καθώς διαπιστώνεται ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει διαθέσιμη η απαιτούμενη ξυλεία για τους μηχανισμούς των τριθέσιων θρανίων.

Η μικρή ποσότητα ξυλείας που διαθέτουν οι εταιρίες μπορούν να καλύψουν μόνον ένα μέρος των αναγκών κάποιων σχολείων στο κέντρο της Λευκωσίας και της Λεμεσού.  Για την Πάφο εξετάζεται άλλος μηχανισμός ενοποίησης των θρανίων με πλαστικό γυαλί το οποίο ωστόσο το κόστος του είναι πολύ πιο ψηλό. Συγκεκριμένα το υπολογιζόμενο κόστος για κάθε θρανίο με ξύλινο μηχανισμό είναι από 9 μέχρι 11 ευρώ ενώ η λύση με την πλαστική επιφάνεια κοστίζει από 25 έως 35 ευρώ.


Ο υπουργός Παιδείας, λίγες μόνο ώρες πριν την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα έδρανα, τους κάλεσε σε μία συνάντηση στο Υπουργείο, στις 3:00 το απόγευμα, κατά την οποία, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος, όλα όσα εκκρεμούν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Οι εκπαιδευτικοί θα παρουσιαστούν στην συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας, έχοντας στο χέρι τις δικές τους εισηγήσεις για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που αν και έχουν σταλεί στις διευθύνσεις των σχολείων το βράδυ της Παρασκευής, δεν έχουν ακόμη αναρτηθεί στις σελίδες του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγές: Πολίτης, Reporter