Α. Φακοντής: “Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ ρίχνουν την Παιδεία στα βράχια”

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ ο πρόεδρος της επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής ανέφερε ότι τέθηκε εισήγηση για συνέχιση της συζήτησης με Κοινή συνεδρία Επιτροπής Παιδείας και Εργασίας παρουσία Χαμπιαούρη τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα ο κ. Φακοντής δήλωσε:


Με αγωνία και ανησυχία παρακολουθούμε την κρίση στο χώρο της Εκπαίδευσης. Αποφασίσαμε την σύγκληση της έκτακτης συνεδρίας της Κ.Ε. Εργασίας για να εξετάσουμε τη κρίση στη Δημόσια Εκπαίδευση, τα εργασιακά προβλήματα και την ανάγκη τήρησης των θεσμοθετημένων διαδικασιών.

Στη συνεδρία ακούστηκαν οι θέσεις τόσο της κυβέρνησης, όσο και των εκπαιδευτικών οργανώσεων. Δυστυχώς, εξακολουθεί να υπάρχει διάσταση απόψεων.

Η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων, πλην του ΔΗΣΥ, απηύθυνε έκκληση στις δύο πλευρές για παγοποίηση των όποιων μέτρων και αποφάσεων, ώστε να δοθεί χρόνος για δομημένο διάλογο από τα θεσμοθετημένα όργανα, με καθορισμένο χρονοδιάγραμμα.

Συγκεκριμένα, εισηγούμαστε όπως τα εργασιακά ζητήματα παραπεμφθούν και συζητηθούν στην ΜΕΠΕΥ, ενώ τα εκπαιδευτικά ζητήματα να παραπεμφθούν για συζήτηση στο Συμβούλιο Παιδείας.

Με την εισήγηση αυτή συμφώνησαν οι εκπαιδευτικές οργανώσεις, ενώ ο Υπουργός Παιδείας την απέρριψε.

Με απόφαση του Προέδρου της Βουλής η συζήτηση του θέματος θα συνεχιστεί σε κοινή συνεδρία των Κ.Ε. Εργασίας και Παιδείας αύριο (29/8) Τετάρτη στις 1:00 το μεσημέρι.

Πηγή: Sigmalive