Βραβεύτηκε η Πόπη Νικολάου με το Παγκόσμιο Βραβείο Καθηγητή 2019

Στην κορυφή των εκπαιδευτικών του κόσμου τοποθετήθηκε η Κύπρια Πόπη Νικολάου, καθώς την περασμένη Κυριακή έλαβε Παγκόσμιο Βραβείο Καθηγητή 2019 (Global Teacher Awards 2019). Πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο Νέο Δελχί της Ινδίας, στον οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από 70 χώρες του κόσμου.

Παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό, εντούτοις η Κύπρια καθηγήτρια Τέχνης κατάφερε να ξεχωρίσει και να διακριθεί για την αγάπη προς τη δουλειά της, για τις πρωτότυπες ιδέες της, για το όραμα που καταφέρνει να μεταλαμπαδεύσει στους μαθητές της.


Διεθνής βράβευση για την καθηγήτρια Τέχνης Πόπη Νικολάου

Όπως σημείωσε στον «Φ» η κ. Νικολάου, για την εκάστοτε συμμετοχή λαμβάνονται υπόψη αρκετοί παράγοντες. Ο αρμόδιος φορέας συγκεντρώνει πληροφορίες για την πορεία και το έργο που έχει παραχθεί. Μελετά λεπτομέρειες για όσα έχει κάνει ο εκπαιδευτικός, για τα ανθρωπιστικά αποτελέσματα της δουλειάς του, καθώς και για τις επιδιώξεις του. Επιπλέον, μεγάλη σημασία δίνεται στην καινοτομία των ιδεών και των προσεγγίσεων του. Βαρύτητα δίνεται και στο βιογραφικό σημείωμα του εκπαιδευτικού αλλά και στις συστάσεις που θα δοθούν τόσο από τη διεύθυνση του σχολείου του όσο και από τους συναδέλφους του.

Η Πόπη Νικολάου, έγινε ευρέως γνωστή ως εκπαιδευτικός μετά από το βραβείο Ευρωπαίου πολίτη 2016, που έλαβε μαζί με τους μαθητές της από το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, για το έργο «Μετανάστες». Η εν λόγω εικαστικός σπούδασε με υποτροφία στην Κίνα και έκανε το μεταπτυχιακό στην Ινδία. Ξεκίνησε να διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Φρέντερικ, όπου και παρέμεινε για οκτώ χρόνια. Έπειτα μπήκε στις σχολικές αίθουσες διδασκαλίας, όπου και διδάσκει τα τελευταία 17 χρόνια.

Έχει συμμετάσχει σε προσωπικές εκθέσεις στην Ασία και στην Ευρώπη, ενώ έχει λάβει δεκάδες διακρίσεις και βραβεία για τα έργα που ολοκλήρωσε μαζί με τους μαθητές της.

Πηγή: Φιλελεύθερος