Β’ Τετράμηνο: Αυτές είναι οι σημαντικότερες ημερομηνίες

Παγκύπριες Εξετάσεις

Την περασμένη βδομάδα το υπουργείο γνωστοποίησε στις διευθύνσεις των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών ότι τα Πλαίσια Μάθησης της Α΄ τάξης για το δεύτερο τετράμηνο που «τρέχει» εδώ και ένα μήνα, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του, αποστέλλοντας παράλληλα και τον σχετικό πίνακα χρονοδιαγραμμάτων.

Με βάση αυτόν:

  • Στις 13 Ιανουαρίου άρχισε το δεύτερο τετράμηνο. Ενημέρωση μαθητών για τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, τα διδακτέα, τις μορφές και διαδικασίες αξιολόγησης καθώς και για τα χρονοδιαγράμματα.
  • Έως 11 Μαΐου: Ανακοινώνεται στους μαθητές ο βαθμός του γραπτού διαγωνίσματος (40%) και η προφορική επίδοση (60%) για τα μη εξεταζόμενα μαθήματα. Η προφορική/συντρέχουσα αξιολόγηση συνεχίζεται κανονικά μέχρι το τέλος του δεύτερου τετραμήνου. Η βαθμολογία ανακοινώνεται κατά την τελευταία συνάντηση εκπαιδευτικού και μαθητών.
  • Από 18 έως 20 Μαΐου: Παρέχεται το δικαίωμα στους μαθητές να υποβάλουν αίτημα για βελτίωση βαθμού στο γραπτό διαγώνισμα στα μη εξεταζόμενα μαθήματα.
  • 15 Μαΐου: Λήξη μαθημάτων δευτέρου τετραμήνου και ανακοίνωση στους μαθητές του βαθμού του γραπτού διαγωνίσματος (10%) και της προφορικής επίδοσης (60%) για τα εξεταζόμενα μαθήματα.
  • Από 18 Μαΐου έως 12 Ιουνίου: Παγκύπριες Εξετάσεις.
  • Από 15 έως 18 Ιουνίου: Εξεταστική περίοδος για μαθήματα Γ’ Λυκείου και Τεχνικών Σχολών που είναι μόνο για απόλυση.
  • Από 19 Μαΐου έως 4 Ιουνίου: Εξεταστική περίοδος για την Α’ και Β’ τάξη Λυκείων και Τεχνικών Σχολών καθώς και γραπτές εξετάσεις για βελτίωση βαθμού του διαγωνίσματος στα μη εξεταζόμενα μαθήματα από τους μαθητές που αιτήθηκαν βελτίωση βαθμολογίας της Α’ τάξης μόνο.
  • Από 9 έως 23 Ιουνίου: Πρόγραμμα ανατροφοδότησης και υποστηρικτικής/ενισχυτικής διδασκαλίας για όσους μαθητές με διαγνωσμένες ανάγκες παραπέμπονται σε ανεξετάσεις.
  • Από 24 έως 26 Ιουνίου: Ανεξετάσεις Α’ και Β’ τάξης Λυκείων και Τεχνικών Σχολών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τα χρονοδιαγράμματα, στις σχολικές μονάδες στάλθηκαν και οι λεπτομέρειες που αφορούν στο κάθε μάθημα, είτε αυτό είναι εξεταζόμενο, είτε όχι. Στις λεπτομέρειες αυτές περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι στόχοι του μαθήματος, οι διάφοροι δείκτες καθώς και οι ενότητες που θα πρέπει να διδαχθούν.


Πηγή: Φιλελεύθερος