Ενημερωτικές Συναντήσεις για τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018

Παγκύπριες Εξετάσεις

Παρατίθενται οι παρουσιάσεις της Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, οι οποίες χρησιμοποιούνται στις ενημερωτικές συναντήσεις με θέμα τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Οι συναντήσεις στις επαρχίες Πάφου, Λευκωσίας, Λάρνακας και Αμμοχώστου έχουν ήδη πραγματοποιηθεί. Σήμερα πραγματοποιείται η τελευταία ενημερωτική συνάντηση στην Α’ Τεχνική Σχολή Λεμεσού, στις 19:30. Στις ενημερωτικές συναντήσεις παρευρίσκεται και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, κ. Κώστας Χαμπιαούρης.


Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 έχει παραταθεί μέχρι και την Πέμπτη, 22 Μαρτίου.

Η Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ), της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, έχουν πραγματοποιήσει ενημερωτικές συναντήσεις, ανά επαρχία, αναφορικά με τις Παγκύπριες Εξετάσεις 2018.

Βασικός στόχος των συναντήσεων ήταν η πληρέστερη δυνατή ενημέρωση του κοινού. Μεταξύ άλλων, οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν από τους καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής για τα θέματα που αφορούν στη διαδικασία εισδοχής για τα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Κύπρου και Ελλάδας, επεξηγήθηκε ο τρόπος συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου και δόθηκαν περαιτέρω πληροφορίες σε σχέση με τους τελειόφοιτους μαθητές.

Για οποιεσδήποτε περαιτέρω πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (ΥΣΕΑ), στο τηλ. 80002121.

Θέμα Ημερομηνία
Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 – Παρουσίαση Λυκείων 09/03/2018
Παγκύπριες Εξετάσεις 2018 – Παρουσίαση Τεχνικών Σχολών 09/03/2018