Εξετάσεις Τετραμήνων – Αναβάλλονται για τον Φεβρουάριο λόγω Lockdown;

Τάξη σε Γυμνάσιο και Λύκειο

Έντονο το παρασκήνιο σε σχέση με την πρόταση που θα προκρίνει ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, σήμερα ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, για τις εξετάσεις τετραμήνων.

Το Υπουργικό αναμένεται σήμερα να κλειδώσει και να ανακοινώσει σκληρό lockdown τριών εβδομάδων, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Κυριακή, και μετά το πέρας του, ο Υπουργός Παιδείας να ανακοινώσει πως τα μαθήματα για όλες τις βαθμίδες, πλην τα νηπιαγωγεία, θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.


Από εκεί και πέρα, το «φλέγον» θέμα της αναβολής ή όχι των εξετάσεων ανά τετράμηνο παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό και πριν τις επίσημες ανακοινώσεις δεν μπορεί να θεωρηθεί τίποτα βέβαιο. Παρά το γεγονός ότι ο κύριος Προδρόμου ξεκαθάρισε στον ΑΝΤ1 πως «εάν είμαστε στα σχολεία θα γίνουν, εάν δεν είμαστε πώς θα γίνουν;»- αφήνοντας να νοηθεί πως εάν αποφασιστεί η επιβολή ενός lockdown, είναι δεδομένη η αναβολή- εντούτοις, ακόμα και στο παρασκήνιο κανείς στις τάξεις του Υπουργείο Παιδείας δεν επιβεβαιώνει την αναβολή τους και όλοι κάνουν λόγο για πολιτική απόφαση.

Την ώρα που μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί, εμμένουν στην αναβολή των εξετάσεων ανά τετράμηνο και κρίνουν πως δεν μπορεί να εφαρμοστούν σωστά, τονίζοντας στους αρμόδιους πως οι μαθητές θα πάνε «θύμα» της εμμονής ορισμένων, παρασκηνιακά μαθαίνουμε πως υπάρχουν ορισμένες ισχυρές φωνές, εντός του Υπουργείου, οι οποίες εκφράζονται έντονα υπέρ της κανονικής διεξαγωγής των εξετάσεων ανά τετράμηνο, παρά την κακή επιδημιολογική εικόνα που υπάρχει στη χώρα.

Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης, ΟΕΛΜΕΚ και ΠΣΕΜ, βρίσκονται στα «κάγκελα» και αναμένεται να αντιδράσουν έντονα σε περίπτωση που δεν αποφασιστεί η αναβολή του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο, ενώ δεν αποκλείεται να εξετάσουν, από κοινού, ακόμα και τη λήψη αυστηρών μέτρων.

Οπότε, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, μετά το πέρας της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, θα κρέμονται κυριολεχτικά από τα χείλη του Υπουργού Παιδείας, προκειμένου να μάθουν ποια απόφαση «κλείδωσε» τελικά το Υπουργικό, για το «καυτό» θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο.

Παράλληλα ακόμα και να αναβληθούν οι εξετάσεις τετραμήνων δεν αποκλείεται να διεξαχθούν τον Φεβρουάριο, αν και εφόσον βελτιωθεί η επιδημιολογική εικόνα και πάρουν το «πράσινο φως» από τους Επιδημιολόγους και το Υπουργικό.

Σχετικά με τις Τεχνικές Σχολές, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για σκληρό lockdown και το Υπουργικό αποφασίσει τα μαθήματα να γίνονται εξ αποστάσεως, ενώπιον του Προέδρου θα τεθεί πρόταση από το Υπουργείο Παιδείας, να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές των Τεχνικών Σχολών να πηγαίνουν δια ζώσης στα σχολεία τους, μόνο για τα μαθήματα που διεξάγονται σε εργαστήρια (πρακτικά μαθήματα).

Πηγή: Ant1