Η ΟΕΛΜΕΚ δεν αποδέχεται την τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης

Σαββατοκύριακο «πυρετωδών» διαβουλεύσεων για τη κρίση που ξέσπασε στη Παιδεία, με μια νέα εμπλοκή να έρχεται στο προσκήνιο.

Χθες, ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, με ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ανακοίνωσε ότι το ΚΔΣ της οργάνωσης αποφάσισε ότι «η τελευταία πρόταση της Κυβέρνησης, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, γι’ αυτό και επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση».


Όπως αναφέρει στην ανάρτηση του, «στις προτεραιότητες όλων μας θα πρέπει να είναι,

  1. Η διασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, πράγμα που επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά, στη βάση των κοινών στόχων που οριοθετήθηκαν όταν ξεκινούσε αυτός ο αγώνας.
  2. Η προσήλωση στον στόχο της εξεύρεσης λύσης, μέσα από σοβαρές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για υπέρβαση του αδιεξόδου».

ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, δεν έχουν λάβει ακόμη καμία απόφαση, όπως ανακοινώθηκε χθες μετά το πέρας της κοινής συνάντησης των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων, ενώ αναμένονται νέες συνεδριάσεις σήμερα καθώς όπως ανέφερε χθες ο ΓΓ της ΠΟΕΔ Χάρης Χαραλάμπους, η προσπάθεια θα συνεχιστεί, όσον αφορά το κείμενο που δόθηκε από την Κυβέρνηση, ανέφερε ότι αυτό μελετήθηκε και θα συνεχιστεί η μελέτη και σήμερα. Στόχος, είπε, είναι να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατό, νοούμενου ότι η επίσημη πλευρά θα δείξει την απαραίτητη συναίνεση.

Η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρο στους συνδικαλιστές ότι σε περίπτωση που το κείμενο συμφωνίας δεν περάσει από τα συλλογικά τους όργανα και ενόψει τις επικείμενης έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ισχύσουν οι αναθεωρημένες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβούλιου της 30ης Αυγούστου με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με γραπτή του δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, ξεκαθάρισε ότι η συναινετική πρόταση στην οποία κατάληξαν οι εντατικές διαβουλεύσεις μεταξύ της διυπουργικής επιτροπής και της ηγεσίας των συνδικαλιστικών οργανώσεων τις τελευταίες μέρες, αποτελεί τη ρύθμιση που πρέπει να εφαρμοσθεί ειδικά στη φετινή σχολική χρονιά.