Η ψήφιση του νομοσχεδίου δεν είναι το τέλος του δρόμου

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ θα παρακολουθεί την εφαρμογή του νομοσχεδίου που εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή και θα παρεμβαίνει, απαιτώντας διορθωτικές κινήσεις για συνεχή βελτίωση και αντιμετώπιση/επίλυση αρνητικών επιπτώσεων ή/και προβλημάτων/παραλείψεων. Σαφώς και η χθεσινή έγκριση του νέου συστήματος για τους διορισμούς των εκπαιδευτικών δεν είναι το τέλος του δρόμου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα με στόχο τη μη θυματοποίηση των συναδέλφων, που προσφέρουν για σειρά ετών στη δημόσια εκπαίδευση, και δεν διασφαλίστηκαν με το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, και ως προτεραιότητα θέτουμε τη συζήτηση ενώπιον της Βουλής του θέματος που σχετίζεται με τη μετατροπή της υπηρεσίας συναδέλφων σε εκπαιδευτικούς αορίστου χρόνου. Το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί αμέσως, με το άνοιγμα της Βουλής μετά τις θερινές διακοπές.


Επίσης, σε ότι αφορά τις μονιμοποιήσεις, καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού όπως προχωρήσει σε αποπαγοποίηση ή/και δημιουργία θέσεων για μονιμοποίηση, από 1/9/2015, τουλάχιστον του 1/3 των θέσεων που προβλέπονται, σύμφωνα με την επιστολή που κατατέθηκε χθες στη Βουλή για μονιμοποίηση 700 θέσεων εντός της επόμενης τριετίας. Ταυτόχρονα, θεωρούμε δεδομένη την άμεση κάλυψη οποιασδήποτε κενωθείσας οργανικής θέσης, λόγω αφυπηρετήσεων, με μονιμοποιήσεις την περίοδο 20018-2027.

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδουμε και στο θέμα του υπεύθυνου τμήματος. Η διαδικασία ολοκλήρωσης της υλοποίησης του συγκεκριμένου θεσμού θα πρέπει να ξεκινήσει με την νέα σχολική χρονιά.

Ως ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ, καλούμε τους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους αρέσκονται να τα παρουσιάζουν όλα μαύρα, σπέρνοντας τον πανικό. Δεν είναι η ώρα ούτε των πανηγυρισμών ούτε της εσωστρέφειας και της κινδυνολογίας. Είναι, όπως πάντα, η ώρα της σκληρής δουλειάς και της υπεύθυνης διεκδίκησης. Κρατάμε τα θετικά (700 μονιμοποιήσεις εντός 3ετίας, επέκταση της μεταβατικής περιόδου μέχρι το 2027 αντί το 2022) και προχωράμε.

Παραμένουμε σε εγρήγορση και διαβεβαιώνουμε όλους τους συναδέλφους πως στόχος των ενεργειών μας είναι η στήριξη και η διαφύλαξη των συμφερόντων και των δικαιωμάτων τους, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.