Καζάνι που βράζει η εκπαίδευση – Έντονες αντιδράσεις από ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ

ΟΕΛΜΕΚ , ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ συστρατεύονται για προώθηση κοινών αιτημάτων τους για την εκπαίδευση, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.Κάνουν λόγο για ταύτιση απόψεων σε πολλά θέματα και ζητούν συνάντηση με τον Υπουργό για επίλυση των αιτημάτων τους. Παράλληλα προειδοποιούν με μέτρα.

Καζάνι που βράζει και πάλι ο τομέας της εκπαίδευσης παρά την ανάπαυλα στα σχολεία για τις καλοκαιρινές διακοπές.


Μετά τις διαμαρτυρίες για τους δασκάλους που συμπλήρωσαν αθροιστικά 30 μήνες και ζητούν να μετατραπούν σε αορίστου χρόνου, στο χορό των διεκδικήσεων μπήκαν και οι καθηγητές.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ αποφάσισαν να συστρατευθούν για προώθηση κοινών αιτημάτων τους καθώς διεφάνη ότι υπάρχει ταύτιση απόψεων.

Οι καθηγητές ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας ικανοποίηση των αιτημάτων τους μέχρι τα μέσα Αυγούστου και προειδοποιούν πως σε αντίθετη περίπτωση θα προχωρήσουν σε μέτρα.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους είπε ότι «η ΟΕΛΜΕΚ είναι αποφασισμένη να ζητήσει συνάντηση το ταχύτερο δυνατό με τον Υπουργό Παιδείας γιατί χρειάζεται πλέων να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις. Δεν μπορούμε να βλέπουμε 39 συναδέλφους να μένουν στον δρόμο και την ίδια στιγμή να βλέπουμε να δημιουργούνται τμήματα παιδιών σε εργαστήρια τεχνολογίας των 19 και των 20 παιδιών.»

Οι καθηγητές ζητούν να επαναδιοριστούν οι 39 που κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά υπηρετούσαν στη μέση εκπαίδευση και οι οποίοι σύμφωνα με τον Υπουργό δεν πρόκειται να εργοδοτηθούν φέτος καθώς δεν υπάρχουν ανάγκες.

«Ήταν κοινή παραδοχή ότι για να μπορέσουμε να έχουμε και καλύτερα αποτελέσματα πέραν από τα κοινά θέματα τα οποία μας απασχολούν θα πρέπει και τα ιδιαίτερα προβλήματα η ζητήματα της κάθε βαθμίδας να τα αντιμετωπίζουμε ως σαν να ήταν και δικά μας.» είπε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού.

Σύμφωνα με τον κύριο Φυλακτού την ερχόμενη Τρίτη έχει καθοριστεί νέα συνάντηση της ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας .

Πηγή: Ant1iwo