Με φωτοτυπίες και φυλλάδια αντί βιβλία!

Χωρίς το απαραίτητο σχολικό εγχειρίδιο διδάσκονται Φυσική και Βιολογία οι μαθητές, όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τον Υπουργό Παιδείας, η ΕΣΕΜ Πάφου, ενώ με επιστολή της προς τον κ. Καδή και η ΕΣΕΜ Λεμεσού αναφέρει η Φυσική διδάσκεται σε σχολεία της Λεμεσού χωρίς βιβλίο.

Η ΕΣΕΜ Πάφου αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οι εκπαιδευτικοί καταφεύγουν σε φωτοτυπίες και στη διανομή φυλλαδίων, γεγονός που προκαλεί διάφορα προβλήματα στη διδασκαλία, που χωρίς αμφιβολία επηρεάζουν τόσο τη συμμετοχή των μαθητών στη μαθησιακή διαδικασία όσο και την επίδοση τους.


Καλούν τον Υπουργό Παιδείας να εφαρμόσει τις διακηρύξεις του στην αρχή της σχολικής χρονιάς σύμφωνα με τις οποίες «όλοι οι μαθητές έχουν κανονικά τα βιβλία τους» και ότι «η σχολική χρονιά ξεκίνησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα».

Επισημαίνουν επίσης πως η Μέση Εκπαίδευση αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, τα οποία θα επιλυθούν μόνο μέσα από την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και τη βούληση του Υπουργείου να τα επιλύσει.

Τον καλούν επιπρόσθετα το συντομότερο δυνατό όπως προχωρήσει στην λήψη των αναγκαίων αποφάσεων για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος που απασχολεί εκατοντάδες μαθητές και επηρεάζει την καθημερινότητα τους.

Η ΕΣΕΜ Λεμεσού από πλευράς της αναφέρει ότι γίνεται δέκτης παραπόνων και προειδοποιεί ως γραμματεία της ΕΣΕΜ, ότι “δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά στη σωρεία προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως μαθητές στα σχολεία μας”.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)