Οι γονείς καλούν τους μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης σε απεργία!

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης με ανακοίνωση τους καλούν τους μαθητές, αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, να απέχουν από τα μαθήματά τους την 3η και 4η περίοδο μένοντας στο σχολείο τους.

Αναφέρουν στην έκκληση τους:

«Αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί,


Όπως έχουμε αναγγείλει χθες, 31 Ιανουαρίου, με επιστολή μας προς τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο & τα Μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ζητήσαμε να αναβληθεί για 3 μήνες η προγραμματισμένη για τις 3 Φεβρουαρίου ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής των πιο κάτω:

α) Της Πρόνοιας των Κανονισμών Λειτουργίας των Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης για τις Εξετάσεις ανά Τετράμηνο και

β) του Νομοσχεδίου για τις Παγκύπριες Εξετάσεις που προνοεί διαχωρισμών των Παγκυπρίων Εξετάσεων σε Εξετάσεις Πρόσβασης και Απόλυσης.

Ο λόγος που ζητήθηκε η αναβολή αυτή είναι για να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο διάλογο για βελτίωση των προτάσεων ούτως ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη και αποτελεσματικότερη εφαρμογή τους προς όφελος των παιδιών μας και του εκπαιδευτικού συστήματος.

Δυστυχώς όμως το αίτημα μας δεν εισακούστηκε και τα δύο νομοσχέδια θα παρουσιαστούν την Παρασκευή ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση.

Όπως έχουμε προαναγγείλει, σε μια τέτοια περίπτωση η Γονείς θα προβούν σε μέτρα αντίδρασης.

Καλούμε τους μαθητές των Λυκείων και των Τεχνικών Σχολών όπως αύριο Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου, να απέχουν από τα μαθήματά τους την 3η και 4η περίοδο. Να παραμείνουν στα σχολεία τους.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή των Οργανωμένων Γονιών για βελτίωση της Πρότασης και με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το σχολείο, τους καθηγητές και τους συμμαθητές σας, να ενώσετε τη φωνή σας με τη δική μας.

Καλούμε επίσης όσους εκπαιδευτικούς συμμερίζονται τις ανησυχίες των Γονιών, να συμπορευθούν μαζί μας και να στηρίξουν με την συμμετοχή τους την προσπάθεια αυτή.

Αγαπητοί μαθητές και εκπαιδευτικοί, οι Οργανωμένοι Γονείς δίνουν τιτάνιο αγώνα για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ένα καλύτερο δημόσιο σχολείο. Σας καλούμε να ενώσετε τη φωνή σας μαζί μας στο δύσκολο αυτό αγώνα για βελτίωση των πιο πάνω προτάσεων».