Οι κινητοποιήσεις των μαθητών έφεραν την αναβολή!

Το ν/σ το οποίο τροποποιεί τους σχολικούς κανονισμούς δεν θα οδηγηθεί τελικά στην αυριανή σύνοδο της Ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Κατόπιν σχετικού αιτήματος του ΑΚΕΛ στη σύσκεψη αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, οι κανονισμοί αποσύρθηκαν από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε πρόθεση να καταθέσει τροπολογίες.


Την αναβολή της ψήφισης αύριο από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων του Νομοσχεδίου που αφορά στους σχολικούς κανονισμούς και τις εξετάσεις ανά τετράμηνο χαιρετίζει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ).

Σε ανακοίνωσή της η ΠΣΕΜ αναφέρει πως “μετά από πιέσεις του μαθητικού κινήματος η αυριανή ψήφιση του Νομοσχεδίου αναβλήθηκε και αυτό αποτελεί επιτυχία του δικού μας αγώνα και των χιλιάδων συμμαθητών μας”.

Προσθέτει ότι “θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος, μαζί με τους συμμαθητές μας, τον αγώνα για τα δικαιώματα μας διότι με αγώνες και θυσίες μπορούμε να κερδίσουμε πολλά”.

Η ΠΣΕΜ καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας και τους υπόλοιπους, “για τις κατηγορίες τους σε βάρος της ΠΣΕΜ, ότι είμαστε υποκινούμενοι” και υπενθυμίζει απλά ότι “ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ είναι στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος”.

Διερωτάται εάν “είναι και αυτός υποκινούμενος;” και αναφέρει ότι “ο μοναδικός υποκινητής του μαθητικού κινήματος είναι το όραμα μας για ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο”.

Η ΠΣΕΜ δηλώνει πως βρίσκεται “στη διάθεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για να μεταφέρουμε τις απόψεις και τις εισηγήσεις μας μέχρι τη ψήφιση στη Βουλή όποτε και αν αυτή τελικά γίνει, απόψεις και θέσεις που να οδηγούν τη Δημόσια Εκπαίδευση βήματα μπροστά”.

Πηγή: Dialogos.com.cy