Ο Συλλούρης δίνει την λύση στην Παιδεία;

Στο προεδρικό με πρόταση για την επίλυση του αδιεξόδου στην εκπαίδευση βρίσκεται αυτή την ώρα ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου έχει προβεί σε δική του εισήγηση καθώς οι ζυμώσεις για την εξεύρεση κοινής συνισταμένης μεταξύ κυβέρνησης – εκπαιδευτικών εντείνονται, λίγα εικοσιτετράωρα πριν το πρώτο κουδούνι της σχολικής χρονιάς.


Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, συναντάται αυτή την ώρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να του μεταφέρει την πρότασή του για επίλυση του αδιεξόδου στον τομέα της εκπαίδευσης.

Ο κ. Συλλούρης ανέλαβε πρωτοβουλία μεσολάβησης, πραγματοποιώντας συναντήσεις με τους εμπλεκόμενους σήμερα, πριν από την προγραμματισμένη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών εργασίας – παιδείας.

Όπως μετέδωσε το κρατικό κανάλι η μια από τις συναντήσεις διερευνητικού χαρακτήρα που είχε ο πρόεδρος της βουλής είχε καταλήξει σε συγκεκριμένη πρόταση με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Η πρόταση μεταφέρθηκε στα συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων οι οποίες επανήλθαν σε νέα συνάντηση με τον κ. Συλλούρη όπου φαίνεται να την αποδέχθηκαν.

Το αποτέλεσμα της προσπάθειας αναμένεται να διαφανεί μέχρι το απόγευμα.

Εν τω μεταξύ, σε άλλη εισήγηση προέβη σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του διάσκεψης.

Ο κ. Νεοφύτου πρότεινε όπως εφαρμοστεί η βελτιωμένη πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας μέχρι το τέλος του χρόνου και να μην είναι σε ισχύ τα μέτρα που αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Παράλληλα, πρότεινε να δοθεί χρόνος για εντατικό διάλογο για τα θέματα τα οποία έχουν συμφωνηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα συζητηθούν για αναζήτηση λύσεων.

Αυτά περιλαμβάνουν όπως είπε, τον εξορθολογισμό του συστήματος απαλλαγών, το σχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και των μαθητών, τα θέματα ασφάλειας και υγείας, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για τη βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων, τα ταμεία προνοίας των εκπαιδευτικών και άλλα.

Σημείωσε επίσης, ότι όποιος έχει ιδέες μπορεί να τις θέσει στο τραπέζι για συζήτηση.

Πηγή: Stockwatch