Πάει για αναβολή το πρώτο κουδούνι στα σχολεία – Ανέτοιμο το Υπουργείο Παιδείας

Προς αναβολή μερικών ημερών ή και μίας εβδομάδας οδεύει το άνοιγμα των σχολείων σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Χατζησάββας σε διάσκεψη τύπου μετά το πέρας της σύσκεψης υπό τη δρ. Πανά στο υπ. Παιδείας, παρουσία του Πρόδρομου Προδρόμου.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζησάββα ο λόγος που οδήγησε στην εν λόγω απόφαση είναι το αίτημα της ομοσπονδίας γονέων μέσης εκπαίδευσης επειδή τις επόμενες ημέρες θα συνεχίσει να επικρατεί καύσωνας στη Κύπρο. Η απόφαση ωστόσο ανήκει στο υπ. Παιδείας σύμφωνα με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.


Ο κ. Χατζησάββας εξήγησε πως οι εκπαιδευτικοί είναι έτοιμοι, ωστόσο ακόμη δεν είναι βέβαιο κατά πόσο μπορούν με τα υφιστάμενα δεδομένα να τηρηθούν πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα που καθορίστηκαν. Από την πλευρά του ο Χάρης Χαραλάμπους εκ μέρους της ΠΟΕΔ ανέφερε σχετικά με τις μάσκες ότι από την στιγμή που ο εκπαιδευτικός τηρεί την απόσταση δύο μέτρων, δεν είναι απαραίτητη η χρήση προστατευτικής μάσκας από τους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι και οι δύο εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών οργανώσεων έκαναν λόγο για ανετοιμότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Πηγή: Πολίτης, Ant1