Παγκύπριες2017: Απαγορεύονται κινητά και smartwatches στις αίθουσες!

Ούτε απενεργοποιημένα δεν επιτρέπεται να μεταφέρουν οι μαθητές τα κινητά τους τηλέφωνα ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές στην αίθουσα που θα διεξάγονται οι παγκύπριες εξετάσεις, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας στις διευθύνσεις των σχολικών μονάδων.

Οι υποψήφιοι, που θα αγνοήσουν τις οδηγίες και θα μεταφέρουν κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, θα αφεθούν να ολοκληρώσουν την εξέταση, όμως, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες δολίευσης ή απόπειρας δολίευσης.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η μεταφορά κινητού τηλεφώνου ή όποιας άλλης ηλεκτρονικής συσκευής όπως τα «Έξυπνα Ρολόγια», –έστω και απενεργοποιημένων– στις αίθουσες εξετάσεων δεν επιτρέπεται. Μάλιστα το Υπουργείο καλεί τις διευθύνσεις των μονάδων να ενημερώσουν σχετικά τους εξεταζομένους, καθιστώντας σαφές ότι σε περίπτωση μεταφοράς κινητού ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής στο εξεταστικό κέντρο, αυτό θα πρέπει να μείνει εκτός της αίθουσας εξετάσεων απενεργοποιημένο και με την αποκλειστική ευθύνη των ιδίων.

Επιπλέον, «οι υπεύθυνοι των εξεταστικών κέντρων, πριν από την έναρξη της εξέτασης, θα πρέπει να περάσουν από όλες τις αίθουσες εξετάσεων και να τονίσουν ότι απαγορεύεται η μεταφορά και χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής κατά την εξέταση. Οι υποψήφιοι που θα αγνοήσουν τις οδηγίες αυτές και θα μεταφέρουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή θα αφεθούν να τελειώσουν την εξέταση. Ο υπεύθυνος, όμως, του εξεταστικού κέντρου θα ακολουθήσει τις διαδικασίες δολίευσης ή απόπειρας δολίευσης».

Πηγή: Φιλελεύθερος