Πανελλήνιες: Χτυπάει το κουδούνι για την Τρίτη Λυκείου

Προς το παρόν γρίφος παραμένει το ζήτημα των σχολείων, καθώς φαίνεται ότι υπάρχει διχογνωμία ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνώμων, η οποία καταρτίζει και το σχέδιο άρσης των μέτρων.

Ως βέβαιη θα πρέπει να θεωρείται μόνο η επιστροφή των μαθητών της Γ’ Λυκείου, η οποία αναμένεται για τις 11 Μαΐου, προκειμένου οι Πανελλήνιες Εξετάσεις να ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου.


Πάντως, για τα σχολεία ο κ. Πέτσας είπε ότι η κυβέρνηση αναμένει μεν τις συστάσεις των ειδικών, αλλά η κατεύθυνση που υπάρχει είναι να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες της εκπαίδευσης και απομένει να ξεκαθαριστεί η ιεράρχηση και η σειρά με την οποία θα γίνει αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, επεσήμανε πως «θα ανοίξουν τα σχολεία, πιθανότατα σε διαφορετικές φάσεις (Γυμνάσια, Λύκεια, Δημοτικά) αλλά πάντως θα ανοίξουν». Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι «ο χρονισμός είναι κάτι το οποίο εξαρτάται από πολλές συνθήκες, έχει να κάνει με τον αριθμό των κρουσμάτων, την εξάπλωση της επιδημίας, με περιβαλλοντικές συνθήκες – αλλά πάντως, εφόσον κυλήσουν έτσι τα πράγματα, θα ανοίξουν τα σχολεία με την επιφύλαξη της άποψης των επιδημιολόγων».

Πηγή: In.gr