Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για το κλείσιμο του Μουσείου Παραμυθιού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του Κ.Σ.Π.Ν.Β. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ

Το Συμβούλιο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού και Νεανικού βιβλίου, θα ήθελε να εκφράσει τη μεγάλη του λύπη για το κλείσιμο του Μουσείου Παραμυθιού, το οποίο δεν άντεξε τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.


Στα τρία χρόνια λειτουργίας του έχει προσφέρει πάρα πολλά στον χώρο των βιβλίων και των παραμυθιών ιδιαίτερα με τις δράσεις και τα εργαστήρια που διοργάνωσε για μικρούς και μεγάλους. Ταξίδεψε τόσα και τόσα παιδιά αλλά και μεγάλους στη χώρα των χαμένων θαυμάτων. Έβαλε κυριολεκτικά το παραμύθι στις ζωές μας. Χρωμάτισε την καθημερινότητά μας στην καραντίνα με τις αφηγήσεις παραμυθιών.

Το Μουσείο Παραμυθιού δίπλα από τη Πράσινη Γραμμή που χωρίζει τη Λευκωσία στα δύο, είναι ένας χώρος που έδωσε ζωή όχι μόνο στα κυπριακά παραμύθια αλλά στην περιοχή που ζωντάνεψε με φωνές χαρούμενων παιδιών. Είναι ένας χώρος γεμάτος μαγικά αντικείμενα, όνειρα και την παιδικότητα.

Όπως στα παραμύθια υπάρχει η μαγεία και αυτός/αυτή/αυτό που σώζει την κατάσταση πριν από το τέλος, Κλείνει το Μουσείο Παραμυθιού; Αποκλείεται! Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.Απώλεια τεράστια.

Θα το αφήσουμε να συμβεί; Θα παραμείνουμε αδρανείς;
Ο Σύνδεσμος καλεί όλα τα μέλη του να υπογράψουν το ψήφισμα που θα δοθεί σε πολιτιστικούς φορείς για το ζήτημα.

Από το Συμβούλιο του Κ.Σ.Π.Ν.Β.

https://secure.avaaz.org/el/community_petitions/ypoyrgos_paideias_kai_politismoy_yfypoyrgos_toyris_soste_to_moyseio_paramythioy/?rc=fb&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-1040406-soste_to_moyseio_paramythioy&utm_term=eQqbhb%2Bel&fbclid=IwAR3IYgjfn05rJJC53VbpH7oPG_AwOfg5h0lwrG9jPhUL3Zqo_w1er_0mzhw