ΠΟΕΔ: Ολοήμερη απεργία στις 8/6 (Πέμπτη) ή 9/6 (Παρασκευή)

Ολοήμερη παγκύπρια απεργία εξήγγειλε για την ερχόμενη βδομάδα το ΔΣ της ΠΟΕΔ, ως απαντηση στην ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών από την Βουλή.

Η μέρα δεν έχει ακόμη οριστεί, ωστόσο η απεργία αναμένεται να πραγματοποιηθεί ή Πέμπτή ή Παρασκευή, αφού την Τετάρτη η ΠΟΕΔ έχει ανακοινώσει συνέντευξη Τύπου για ανακοίνωση και των άλλων μέτρων αντίδρασης.


Η ΠΟΕΔ είχε προειδοποιήσει από χθες με λήψη δυναμικών μέτρων αντίδρασης σε περίπτωση που η Βουλή ενέκρινε τις τροποποιήσεις που κατέθεσε το Υπουργείο Παιδείας σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμών και προχωρήσει η εφαρμογή του.

Η ΠΟΕΔ, σε ανακοίνωσή της, απαιτούσε την αναστολή της εφαρμογής του ΝΣΔ μέχρι να ξεκαθαρίσουν οριστικά τα ζητήματα που εκκρεμούν και τα οποία το Υπουργείο Παιδείας αρνείται να απαντήσει εδώ και τρεις μήνες που το θέμα συζητείται στην Επιτροπή Παιδείας.

Η θυματοποίηση εκατοντάδων εκπαιδευτικών που έχουν υπηρεσία στο δημόσιο σχολείο η οποία αθροιστικά ξεπερνά τους τριάντα μήνες δεν μπορεί να γίνει ανεχτή από την Οργάνωση η οποία θα διεκδικήσει τα δικαιώματα των μελών της με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της, αναφέρεται.

Η ΠΟΕΔ, καλούσε όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να στηρίξουν την αναστολή της εφαρμογής του ΝΣΔ, για τουλάχιστον ένα χρόνο, ώστε να δοθεί η ευκαιρία να γίνει ουσιαστικός διάλογος και να εξευρεθούν οι λύσεις εκείνες που θα διασφαλίζουν όλους όσοι συμπλήρωσαν και θα συμπληρώσουν περισσότερους από τριάντα μήνες υπηρεσίας μετατρέποντάς τους σε εργαζομένους αορίστου χρόνου.

Η ΠΟΕΔ προχώρησε το πρωί εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών του ΔΣ και των επηρεαζόμενων μελών της.

Πηγή: Ant1iwo