Ποιοι είναι οι πρώτοι των πρώτων στις Παγκύπριες Εξετάσεις

Τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων για εξασφάλιση θέσης στα Πανεπιστήμια Κύπρου και στις Στρατιωτικές Σχολές της Ελλάδας, ανακοινώθηκαν σήμερα βάζοντας τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων και των οικογενειών τους.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ανακοινώθηκαν και οι δέκα πρωτεύσαντες υποψήφιοι, που είδαν τους κόπους τους να ανταμείβονται.


Πρώτος των πρώτων ο Δημήτρης Χριστοδούλου, του Λυκείου Αγίας Φυλάξεως στη Λεμεσό, ο οποίος εξασφάλισε το μοναδικό εικοσάρι, το οποίο του χάρισε θέση στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Σε δηλώσεις του , ο Δημήτρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία του, λέγοντας πως ανταμείφθηκαν οι κόποι του και η προσπάθεια που κατέβαλε, ενώ ανέφερε πως για την επιτυχία χρειάζεται συστηματική δουλειά και όχι άγχος. Όπως είπε, χρειάζεται διαχρονικό διάβασμα για να μπορείς να κτίσεις σε γνώσεις προηγούμενων ετών.

Ερωτηθείς για το κατά πόσον θα κρατήσει τη θέση που εξασφάλισε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ή αν θα διεκδικήσει θέση και σε κάποιο Πανεπιστήμιο της Ελλάδας, απάντησε πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει. Όσο για το απόλυτο εικοσάρι που εξασφάλισε, ο Δημήτρης Χριστοδούλου, δήλωσε πως ήταν σίγουρος ότι θα εξασφάλιζε ένα ψηλό βαθμό αλλά δεν περίμενε το 20!

Σημειώνεται ότι την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν μαθητές από τη Λεμεσό, ενώ τέσσερις από τη δεκάδα εξασφάλισαν θέση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Τη δεκάδα συμπληρώνουν οι:

  • Στέλιος Στυλιανού, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεμεσού, Βαθμός 19,90345, εξασφάλισε θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Δέσποινα Χατζηκωνσταντή, Λύκειο Αγίας Φυλάξεως, Βαθμός 19,83082, θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Ραφαέλλα Χρίστου, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Α΄, Βαθμός 19,78626, θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου
  • Στυλιανή Λουκαΐδου, Παγκύπριο Γυμνάσιο, Βαθμός 19,77871, θέση στο Τμήμα Νομικής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Ευαγγελία Μιχαηλίδη, Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεμεσού, Βαθμός 19,72781, θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Θεμιστοκλής Κυπριανού, Λύκειο Παλουριώτισσας, Βαθμός 19,72326, θέση στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Μάριος Στασής, Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λάρνακας, Βαθμός 19,72311, θέση στο Τμήμα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Μαρία Μισκουρίδου, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, Βαθμός 19,72308, θέση στο Τμήμα Μαθηματικών και Στατιστικής Πανεπιστημίου Κύπρου.
  • Στέλλα Εύα Τσιαπαλής, Λύκειο Αγίου Νεοφύτου Πάφου, Βαθμός 19,69052, θέση στο Τμήμα Φυσικής Πανεπιστημίου Κύπρου.

Πηγή: Φιλελεύθερος