Προσπάθεια ακύρωσης από πρόεδρο ΠΟΕΔ

Από την Πέμπτη που έχει εκδοθεί η ανακοίνωση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, η οποία πολύ ορθά αποφάσισε ομόφωνα και με τη σύμφωνη γνώμη των Κινήσεων να προχωρήσει σε ενημερωτικές συναντήσεις των μελών μας συμβασιούχων και αντικαταστατών για το ΝΣΔΕ, σε όλες τις επαρχίες, έτσι ώστε να ενημερωθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι και χωρίς να ταλαιπωρηθούν ιδιαίτερα οι συνάδελφοί μας, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ καταβάλλει μια άνευ προηγούμενου παρασκηνιακή προσπάθεια να ανατρέψει την καθόλα έγκυρη, νόμιμη και σωστή απόφαση της Γραμματείας της ΠΟΕΔ, με στόχο του να γίνει ΜΟΝΟ μια συγκέντρωση!

Οι λόγοι είναι προφανείς. Δεν τον ενοχλούσε καθόλου να συμμετέχει στις δύο επαρχιακές συγκεντρώσεις που θα οργάνωνε η ΠΑΔΕΔ, ούτε και στις άλλες που διαφήμιζαν πως θα οργανώσουν. Είναι φανερό πως αυτές που θα γίνουν από την ΠΟΕΔ σε όλες τις επαρχίες τον ενοχλούν, γιατί εκεί δεν θα μονοπωλήσει την ενημέρωση, ούτε και θα ενημερώνει χωρίς αντίλογο όπως θα έκανε με την ΠΑΔΕΔ.


Τονίζουμε με έμφαση πως ως ΑΚΙΔΑ, δεν πρόκειται να ανεχτούμε πλέον ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ να συμπεριφέρεται ως ιδιοκτήτης της, να ενημερώνει επιλεκτικά όσους θέλει για όσα θέλει, να αλλοιώνει αποφάσεις της ΠΟΕΔ με δηλώσεις και άρθρα του και να προκαταλαμβάνει τις οποίες αποφάσεις της Οργάνωσής μας.

Μηδενική ανοχή πλέον. Η προσπάθειά μας τόσο καιρό για να διατηρήσουμε το κλίμα ενότητας του Κλάδου έχει παρεξηγηθεί. Η ΠΟΕΔ δεν ανήκει σε κανέναν για να συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο, ανήκει σε όλα τα μέλη της. Τα όσα αναφέρουμε πιο πάνω για την προσπάθεια ακύρωσης των επαρχιακών συναντήσεων για το ΝΣΔΕ από τον πρόεδρο της ΠΟΕΔ με διάφορες προφάσεις, μπορούμε να τα τεκμηριώσουμε με στοιχεία, ελπίζουμε μόνο να μην αναγκαστούμε να το πράξουμε.

Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων ( Α.Κι.ΔΑ )