ΠΣΕΜ: Αδιανόητο το περιθώριο των δύο ημερών μεταξύ λήξης μαθημάτων και Παγκύπριων

Η ΠΣΕΜ με επιστολή της στον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, διαβιβάζει παράπονα μαθητών για τη στενότητα χρόνου μεταξύ της λήξης των μαθητών και της έναρξης των παγκύπριων εξετάσεων και τον καλεί να ικανοποιήσει το αίτημα των μαθητών να παραχωρηθεί το απαραίτητο χρονικό διάστημα προετοιμασίας για τις παγκύπριες εξετάσεις.

Στην επιστολή, η ΠΣΕΜ, αφού εκφράζει δυσαρέσκεια για την εγκύκλιο την οποία έχει αποστείλει το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με τη λήξη των μαθημάτων στις 17 Μαΐου και την έναρξη των Παγκύπριων εξετάσεων στις 20 Μαΐου, προσθέτει πως έχει δεχτεί πληθώρα παραπόνων από μαθητές σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, εφόσον είναι αδιανόητο να υπάρχει περιθώριο μόλις δύο ημερών μεταξύ λήξης μαθημάτων και έναρξης των Παγκύπριων εξετάσεων.


Αναφέρει πως θεωρεί ότι η αλλαγή αυτή στον προγραμματισμό οφείλεται σε κακό σχεδιασμό και προχειρότητα, σε συνδυασμό με την αυξημένη ύλη, η οποία δεν μπορεί να καλυφτεί από τους μαθητές και τους καθηγητές και διατυπώνει την θέση ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να θυματοποιηθούν οι μαθητές που θα παρακαθίσουν στις Παγκύπριες εξετάσεις.

Η ΠΣΕΜ ζητά όπως δοθεί περεταίρω χρόνος μεταξύ λήξης μαθημάτων και έναρξης Παγκύπριων εξετάσεων. Δεν γίνεται να πληρώσουν οι μαθητές τους κακούς χειρισμούς κάποιων, λέει και καλεί την πλευρά του Υπουργείου να ικανοποιήσει το απλούστατο και σημαντικότατο αίτημα των μαθητών, παραχωρώντας το απαραίτητο χρονικό περιθώριο, μεταξύ της λήξης των μαθημάτων και της έναρξης των Παγκύπριων εξετάσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ